Diverse

Impact major și în lumea sportului » Cum influențează alegerea lui Trump organizarea a două supercompetiții

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 noiembrie 2016

Republicanul Donald Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, în ciuda pronosticurilor care o dădeau favorită certă pe candidata democrată. 

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite va avea un impact major și în lumea sportului, pe lângă ramurile sociale, economice și politice ale Americii. 

Americanii și-ar dori să organizeze Olimpiada din 2024 și Campionatul Mondial din 2026, iar Donald Trump ar putea avea un cuvânt important de spus în realizarea acestor deziderate.

  1. Los Angeles și-a depus candidatura pentru găzduirea Olimpiadei din 2024, Paris și Budapesta fiind celelalte opțiuni pentru gazda Olimpiadei de peste 8 ani.
    Decizia urmează să fie luată în septembrie 2017

Totuși, președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach a declarat că restricțiile pe care Trump dorește să le impună în ceea ce privește migrația ar putea afecta clar desfășurarea Olimpiadei din Los Angeles.

     2. SUA e în pole-position pentru organizarea Campionatului Mondial din 2026, la 32 ani de la precedentul Mondial găzduit în State, dar o altă variantă apărută recent indică că Mexic sau Canada ar putea fi coorganizatoare, alături de americani. 

Trump a afirmat recent că dorește construirea unui zid care să delimiteze Statele Unite de Mexic, astfel o eventuală cooperare între cele două state pare improbabilă.

Astfel, organizarea Mondialului din 2026 alături de Canada ar putea fi o variantă mult mai plauzibilă. 

Între timp, vineri se va disputa un meci foarte interesant după ultimele evenimente de la nivel global: Statele Unite va juca împotriva Mexicului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, într-un meci cu o încărcătura politică foarte mare.  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.