CM 2018

Cel mai vândut tabloid polonez ne desființează: ”Românii nici n-au știut ce li se întâmplă”

Grosicki pătrunde prin șvaițerul apărării lui Daum // FOTO Raed Krishan

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday 13th of November 2016 12:00

Tabloidul Fakt, cel mai bine vândut ziar din Polonia, ne desființează: ”Când și-au dat seama că românii nu sunt periculoși, ai noștri au aplicat planul ucigaș”.

Dacă selecționerului Adam Nawalka și jucătorilor săi le-a fost de ajuns corecția pe care ne-au aplicat-o pe teren, jurnaliștii polonezi nu i-au menajat deloc pe "tricolori".

"În primele minute, băieții noștri i-au luat pulsul adversarului. Iar când și-au dat seama că nu e atât de periculos au aplicat planul ucigaș. Românii nici n-au știut ce li se întâmplă. Până să-și dea seama, tabela arăta deja 0-1", a notat trimisul tabloidului Fakt, cel mai bine vândut ziar polonez, cu un tiraj zilnic de 600.000 de exemplare.

"Presiune incredibilă"

Același ziar scrie că, în prima repriză, alb-roșiii "nu le-au lăsat gazdelor nicio șansă să-și tragă răsuflarea. I-au pus pe jucătorii lui Christoph Daum sub o presiune incredibilă, la care n-au avut replică. România, considerată cea mai periculoasă adversară din grupă, n-a știut cum să contracareze agresivitatea noastră. Doar o singură dată a amenințat poarta lui Fabianski".

"Nervoși și haotici"

Iar despre petarda care a explodat lângă Lewandowski (55), presa împărtășește părerea căpitanului. "Deși se putea încheia cu o tragedie, incidentul ce a întrerupt partida câteva minute a picat exact la momentul potrivit pentru a rupe elanul românilor, care au avut o perioadă foarte bună în debutul reprizei secunde", a punctat Fakt: "Apoi, cu fiecare minut care a trecut, adversarii noștri au părut din ce în ce mai nervoși și au jucat tot mai haotic. Ceea ce i-a permis lui Lewa să dea două goluri".

"Piszczek i-a dat o lecție lui Alexandru Chipciu în prima repriză. La fiecare duel cu românul s-a dovedit mai inteligent"
Przeglad Sportowi, cotidian polonez

"FIFA trebuie să-i pedepsească drastic pe români pentru incidentele de la meci. Dacă nu reacționează, Federația poloneză ar fi cazul să protesteze"
Fakt, tabloid polonez

51la sută posesie au avut polonezii, care ne-au fost superiori și la acuratețea paselor: 82 la sută, față de 76 la sută

18faulturi am comis noi, polonezii doar 12. Iar raportul șuturilor pe poartă a fost 3-7

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.