Tragedie

Mărturisiri incredibile făcute de Prodan în 2014: "Operația doctorului Filipescu m-a terminat! Îmi curgea lichid din genunchi, nici nu se închisese bine operația"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 18 noiembrie 2016

În decembrie 2014, Daniel Prodan a acceptat propunerea Gazetei Sporturilor la un dialog despre tot trecutul lui. De fotbalist, dar și de om.

Astăzi, GSP.RO îți prezintă o parte din interviu, în care fostul fundaș vorbea despre problemele medicale și despre operațiile nereușite.

- Seria de accidentări care te-au chinuit cu ce a pornit?
- Cu fractură de stres. Asta o fac maratoniștii de obicei. Mi-am rupt meniscul extern. Am ajuns specialist în medicină, dacă nu am citit tot ce am prins... Dacă-mi dădeai artroscopul mă operam singur!

S-a rupt meniscul extern și din cauza asta se producea o frecare între femur și tibie. Și eu jucam, jucam, jucam. Am ajuns la Atletico, am jucat, pe urmă am venit la "națională". I-am zis lui nea Puiu "mă doare rău genunchiul, mi se umflă la efort". "Ce, mă? Pentru ăia care îți dau bani ai jucat, pentru țara ta nu joci?"
.

Îmi injecta doctorul ceva în genunchi și jucam așa, accidentat. La Madrid, oamenii de acolo mă luau invers: "Ai jucat la "națională" și nu joci aici, unde ești plătit?". Și jucam și acolo!

- Și ai jucat pînă cînd nu s-a mai putut?
- Exact, pînă am ajuns la prima operație. Pe urmă, a doua operație a fost la doctorul Filipescu.

Ăla m-a terminat! Era cu o lună înainte de Mondialul din 1998. Filipescu putea să-mi fi zis din start: "Băi Didi, cu problema asta a ta n-ai cum să joci la Mondial!". Cei de la Atletico îmi ziseseră: "Nu te opera, nu mai prinzi turneul final! Du-te și joacă așa și te operezi după Mondial".

Dar Filipescu mi-a promis că joc, mi-a zis că Baresi a avut același lucru și și-a revenit după 30 de zile.

"DOCTORUL BELGIAN S-A SPERIAT CÎND M-A VĂZUT"

- N-ai avut altă variantă? Alt medic?
- Iordănescu cu Mircea Sandu mi-au spus "hai, că te ducem la doctorul Martens, în Belgia!". Eu: "Nu, că mi-a promis Filipescu că mă face bine". Nu știu ce mi-a făcut el, dar la cinci, șase zile de la operație m-a pus să alerg, să fac efort. Mie îmi curgea lichid din genunchi, nici nu se închisese bine operația. Am stat cu gheață, de durere... Eram coleg de cameră cu Doboș. Am ținut gheață pe genunchi pînă a răcit Doboș!

- Și altă operație?
- Următoarea a fost cînd eram în Scoția. Semnasem cu Glasgow Rangers. Atunci am mers la Martens, care zis din start: "Mai ai 60 la sută șanse să joci și 40 la sută să te lași, depinde de gene". S-a mai uitat o dată pe radiografii: "Pfa, ce e aici! Cine te-a operat?". "Unu', Filipescu". "Ai pistol? Că e de împușcat pentru așa ceva!". Glumea, bineînțeles.

- Mondialul l-ai ratat.
- Știi care e problema? Te operează, îți zice: "Revii într-o lună". Trece luna aia, nu se întâmplă nimic și nu ți se explică de ce promisiunea nu mai e valabilă. Auzi vorbe de doctor la Filipescu: "Băi Didi, du-te și tu la Mondial și joci cinci minute, cît poți, măcar să bifezi Mondialul!". "Cum, mă, cinci minute? Eu n-am jucat niciodată cinci minute! Ori tot meciul, ori deloc! Mă duc pînă în Franța și cer schimbare după cinci minute? Ca fundaș central?!". El voia să-și facă publicitate pe spatele meu. Să poată spune: "Ați văzut? L-am făcut bine, a jucat. Eu știu de ce a rezistat doar cinci minute? O fi făcut ruptură musculară!".

- Doctorul a avut vreo explicație?
- Mi-a zis că n-a avut aparatură. "Bine, mă, dar nu puteai să spui? Cît e un aparat? 10.000? 20.000 de dolari? Luam eu un aparat și-l lăsam spitalului, că doar nu plecam cu el acasă!".

Citește AICI interviul integral cu Didi Prodan, realizat în 2014

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.