Campionate

Mourinho îl ironizează pe Wenger înainte de meciul direct: ”Eu am luat titlul acum 18 luni, nu acum 18 ani!"

Foto: Reuters

Articol de Catalin Dumitrescu  —  vineri, 18 noiembrie 2016

In contextul actualei confruntări Manchester United - Arsenal de sâmbătă, din Premier League, Jose Mourinho a rezumat conflictul său cu managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, pe baza unei propoziții simple:

”Arătați-mi un pic de respect!”

Conflictul dintre cei doi manageri a evoluat de-a lungul anilor de la ciocniri fizice la nivelul băncilor, când Mou și Aresene s-au îmbrâncit, la cuvintele dure pe care și le-au aruncat. Jose Mourinho l-a numit pe Wenger fie "voyeur", pentru atenția deosebită pe care managerul "tunarilor" o acorda, în comentariile sale, lui Chelsea, fie ”specialist în eșec”, aluzie la perioada de secetă de trofee a lui Arsenal.

Mourinho a întrebat, în cadrul conferinței de presă, cu voce tare de ce Wenger se bucură de mai mult credit decât el. ”Suntem doi antrenori respectabili din Premier League, cu cele mai mari recoduri, acum că Sir Alex Ferguson nu ai activează. Nu înseamnă asta că trebui să ne bucurăm de respect, chiar și atunci când rezultatele nu sunt cele mai bune? Cred că de acest respect se bucură domnul Wenger, nu și eu. Am luat titlul acum 18 luni, nu acum 18 ani.

Fiecare din echipele unde am fost, FC Porto, Chelsea, Real Madrid, Internazionale Milano, a necesitat un timp pentru a atinge perfomanța. Și mai ales respect.” a declarat Mourinho aluzie la ultimul său titlu, cucerit în 2015, față de Wenger care a luat ultimul titlu în 2004.

În cele 13 întâlniri directe Mourinho - Wenger, primul are 6 victorii și șapte egaluri, Wenger mereușind niciodată să-si aproprie succesul.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.