Membrii Comitetului Executiv spun că președintele Burleanu nu le-a prezentat niciodată, în scris, contractul lui Daum, ci ar fi anunțat verbal doar anumite părți din el.
La 4 luni de la învestirea lui Christoph Daum ca selecționer, Comitetul Executiv n-a văzut o virgulă din contractul succesorului lui Iordănescu! O confirmă Florin Prunea și Emilian Hulubei de la AFAN, dar și unul dintre oamenii considerați apropiați actualei administrații, Auraș Brașoveanu, reprezentant al ligii secunde.
Ultimul explică faptul că "în ședința boicotată de unii membri, pe 7 iulie, președintele Burleanu ne-a comunicat verbal salariul lui Daum, perioada, obiectivul de performanță și bonusul de calificare la Mondiale. E drept, nu ne-a arătat însă niciun document scris".
"Oamenii din CEx să-l creadă pe cuvânt pe Burleanu?"
Ulterior, în septembrie, s-ar fi reluat însă votul asupra numirii lui Daum, tot fără să se prezinte vreo copie completă a angajamentului!
"Am lipsit de la respectiva ședință, dar am auzit că Hulubei s-a abţinut, iar Prunea ar fi votat împotrivă. Cum să fi votat însă dacă nu erau informaţi cu toate amănuntele?", subliniază același Brașoveanu.
Aflat în război deschis cu conducerea FRF, președintele lui Poli Iași e însă tranșant: "Nu ni s-a arătat niciodată contractul lui Daum! A existat la un moment dat doar un mandat pentru Răzvan Burleanu să negocieze cu antrenorul german, dar rezultatele tratativelor, transpuse într-un act, ar fi trebuit să fie arătate negru pe alb membrilor Comitetului Executiv, nu anunțate parțial de președinte pe vorbe. Eu nu am auzit nici măcar atât! Adică oamenii din CEx să-l creadă pe cuvânt pe Burleanu?".
Bariera de 50.000 de euro la secunzi
În plus, conducerea FRF nu a prezentat în CEx nici contractele oamenilor din staff-ul lui Daum. Conform unei hotărâri existente încă din perioada lui Mircea Sandu, președintele federației poate angaja personal cheltuieli numai până în 50.000 de euro, iar orice sumă peste acest nivel trebuie validată de Comitetul Executiv.
"Este iar adevărat că nu s-a discutat deloc despre colaboratorii lui Daum. Am dedus că angajamentele acestora nu depăşesc individual suma de 50.000 de euro pe an și de aceea nu era nevoie de aprobarea Comitetului Executiv", a mai spus Braşoveanu.
Cel mai probabil, există măcar unul dintre ajutoarele lui Daum cu un contract care ar fi trebuit să treacă prin CEx: secundul Rudi Verkempinck. Acesta ar încasa un venit brut în jur de 100.000 de euro pe an. Iar Ionuț Badea ar fi și el într-o situație comparabilă.
Răspuns incomplet de la FRF
Cum răspunde federația acestor suspiciuni financiare legate de colaboratorii lui Daum? "Conform art. 35 (n.r. "Atribuțiile Comitetului Executiv") din Statutul FRF, ediția 2011, nu era necesară aprobarea în Comitetul Executiv a contractelor și drepturilor financiare ale celor menționați".
FRF n-a mai oferit însă niciun punct de vedere despre raportarea contractelor staff-ului la "directiva 50.000 euro". Și nici despre data concretă în care conducerea FRF a prezentat, asumat, contractul lui Daum în CEx!
"Am fost la mai toate ședințele de Comitet. Eu, personal, nu am văzut niciodată contractul lui Daum. Nu știu ce salariu are sau ce clauze există în angajament"
Emilian Hulubei, membru CEx, președinte AFAN
500.000 €ar fi suma anunțată verbal de Burleanu într-o ședință de CEx cu privire la salariul anual al lui Daum, dar în lumea fotbalului se vehiculează cote reale mai mari, neconfirmate însă oficial
{{text}}