Liga 1

VIDEO Gaz din Albania » Mediașul confirmă că e o candidată serioasă la play-off: 1-1 cu Viitorul

România-Albania 1-1, în duelul internaționalilor Marin și Llullaku

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday 22nd of November 2016 12:00

Mediașul confirmă că e o candidată serioasă la play-off, cu punctul și cu jocul bun de pe terenul Viitorului.

O apărare organizată, formată din jucători de forță, și doi atacanți care combină împreună tehnica și viteza. Aceasta e formula simplă cu care Cristi Pustai a alcătuit o echipă de top dintr-o nou-promovată lipsită de bani și de cote amețitoare ale jucătorilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Atacul cu Eric și cu Llullaku face diferența, restul echipei luptă când mingea e la adversar, pentru ca arcul și săgeata să rămână relaxate pentru vreo lovitură decisivă. Stilul de contraatac, speculativ, al Gazului e potrivit pentru un meci cu Viitorul, formația-kamikaze a lui Hagi.

Llullaku și iar Llullaku

Echipa tânără și risipitoare a lui Gică se expune în toate modurile cu putință. Eric bate un corner, portarul Râmniceanu iese din poartă ca un somnambul, iar Nimely lovește mingea greșit și o trimite spre poarta proprie. Llullaku se găsește lângă bară și face 0-1.

Extrema din Albania abia își încheie celebrarea primei reușite, că se mai trezește cu un cadou împachetat în față. Zaharia îi dă o pasă pe un culoar larg format de stoperii lui Hagi, Llullaku pleacă perfect, însă controlul balonului arată de ce albanezul joacă la Mediaș la 28 de ani, nu la vreun club mai important. Conduce defectuos mingea și trage peste poartă.

A scăpat Viitorul!

Vedeta Viitorului, Marin, joacă mai mult în apărare din cauza fragilității întregii echipe. Răzvan prinde un șut care se duce în transversală, o execuție cu care găsise o scurtătură pentru atacurile dobrogenilor.

Atacul Chițu-Nimely-Iancu nu se descurcă, e prins în schema ultradefensivă pe care a desenat-o Pustai, cu patru fundași și trei închizători, o sârmă ghimpată în care se oprește posesia oamenilor lui Hagi. Tot o greșeală îi salvează și pe constănțeni.

O eroare rară a Gazului. Chițu și Iancu izbutesc să plimbe mingea mai repede, duc balonul la Nimely și șutul liberianului e parat slab. Pleșca nu apucă să mai intervină a doua oară, nici Trtovac, surprins de ricoșeu, și atacantul african al "Regelui" face 1-1.

Insolvența împiedică Mediașul să viseze la Europa. Echipa arată însă ca una pregătită pentru turneul de titlu și de cupe europene.

"E surprinzător pentru toată lumea ce se întâmplă cu noi. Am pornit sezonul cu gândul să ne salvăm de la retrogradare și acum ne-am trezit în lupta pentru play-off!"
Eric, atacant Gaz Metan

"Am și marcat, am luat și un punct, totul a ieșit perfect în seara asta. Am fi putut câștiga, dar e bun și egalul până la urmă"
Azdren Llullaku, atacant Gaz Metan

"Gazul a avut ocazia să facă 2-0, așa că accept egalul. Am jucat foarte lent în prima repriză, e greu să surprinzi dacă nu iuțești atacurile"
Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Toată echipa a muncit enorm. Asta mă face să fiu mulțumit, că noi ne respectăm în continuare rețeta cu care am impresionat până acum, luptăm meci de meci pentru fiecare minge"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.