Liga 1

Familia fanului dinamovist ucis cere daune morale de la agresor: care e suma dorită

FOTO Raed Krishan

Articol de Marius Mărgărit  —  Thursday 24th of November 2016 12:00

100.000 de euro: acestea sunt pretenţiile familiei lui Daniel Matei, fanul "câinilor" ucis în plină stradă de Alexandru Badea, când se întorcea spre casă, de la Steaua-Dinamo din tur.

Procesul în care Alexandru Badea, cel care l-a ucis pe 20 august pe suporterul dinamovist Daniel Matei (18 ani), va fi acuzat de omor simplu a început deja, dar este în faza de prezentare de înscrisuri.

"Familia celui ucis s-a constituit în parte civilă. Va cere daune morale de 100.000 de euro şi daune materiale de 7.000 de lei, costurile înmormântării. S-a cerut şi sechestru asigurator pentru acoperirea acestor sume. Sunt pretenţii normale, mai ales că părinţii sunt distruşi după ce şi-au pierdut singurul copil", susţin surse apropiate familiei.

În plus, soţii Matei sunt decişi să ceară instanţei o pedeapsă cât mai apropiată de maxim, omorul simplu fiind pedepsit de actualul Cod Penal cu o pedeapsă privativă de libertate între 10 şi 20 de ani.

Alexandru Badea, cel care şi-a recunoscut fapta din momentul în care a fost prins, se află în continuare în arest, fără nicio posibilitate de a fi eliberat. Cel mai probabil, primul termen public al procesului va avea loc la începutul anului viitor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.