Handbal

Le scoate la tablă! Martin Ambros și-a ales jucătoarele pentru Trofeul Carpați

Articol de Marian Ursescu  —  Thursday 24th of November 2016 12:00

Selecționerul Martin Ambros a ales 23 de jucătoare pentru prima echipă la Trofeul Carpați. Dintre acestea 16 vor pleca la Europene.

Spaniolul Martin Ambros a stabilit lotul de 23 de handbaliste cu care va aborda Trofeul Carpați de la Cluj Napoca, din weekend.

Din totalul de 42 de jucătoare, ibericul a păstrat 23 la prima echipă, restul urmând să se pregătească alături de echipa a doua, sub conducerea lui Ion Crăciun și Ildiko Barbu.

E posibil ca din cele 23, la ora meciului, alte 3-4 să fie trimise la România B, pentru a avea posibilitatea să joace mai mult.

"Vreau să cunosc toate jucătoarele, să vedem ce așteptări are fiecare, iar pe urmă să consolidăm și să construim o bază solidă. Trebuie să avem răbdare, să fim înțelegători, mai ales că sunt multe echipe cu un nivel ridicat care participă la Campionatul European", a declarat Martin Ambros.

Spaniolul a anunțat că vrea ca echipa României să nu mai depindă atât de mult de jocul Cristinei Neagu. "Cristina e un lider prin excelență, e mereu la cârma meciului, dar îmi doresc un model  în care echipa să nu mai depindă de o singură jucătoare", a subliniat Ambros.

Un singur meci adevărat

În condițiile în care Olanda a anunțat că vine la Cluj cu echipa B, iar programul ales de federali a fost foarte prost, stabilindu-se ca în primul meci să se întâlnească România A și România B, Martin Ambros va avea, practic, la Cluj, un singur meci adevărat în care să-și vadă jucătoarele la lucru.

O posibilă finală cu Ungaria, echipa pregătită de Kim Rasmussen, fostul antrenor al CSM București. Ungaria, de altfel, vine în România cu toate vedetele, pregătind și ea turneul final din Suedia.

Lotul României A

  • Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Elena Voicu, Iulia Dumanska - portari
  • Cristina Florică, Ana Maria Iuganu - extreme stânga
  • Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs, Gabriela Preda - interi stânga
  • Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu - centri
  • Melinda Geiger, Laura Popa - interi dreapta
  • Aneta Udriştioiu, Laura Chiper, Ana Maria Simion, Marinela Neagu - extreme dreapta
  • Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea - pivoți

PROGRAM TROFEU

Sâmbătă
17:00 Ungaria-Olanda
20:00 România A-România B
Duminică
17:00 Finala mică
20:00 Finala
* Turneul va fi transmis direct de TVR

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.