Campionate

Dezvălurile terifiante despre ororile de la grupele de juniori din Anglia continuă » Fostul internațional englez Paul Stewart: "Am fost abuzat de la 11 la 15 ani, antrenorul mi-a zis că-mi omoară toată familia dacă vorbesc!"

foto: Guliver/Getty Images (Paul Stewart, în alb)

Articol de Alexandru Pavel  —  Thursday, 24 November 2016

Fostul jucător al naționalei Angliei și al lui Tottenham sau Liverpool, printre altele, Paul Stewart a dezvăluit o experiență terifiantă din viața sa: a fost abuzat sexual de un antrenor din perioada junioratului.

Stewart s-a destăinuit presei britanice, povestind o întâmplare șocantă de când era doar un copil: ”Eram în mașină și a început să mă atingă. Am încercat să le spun părinților, dar aveam doar 11 ani și nu am știut cum să fac asta. M-am temut foarte tare”.

Acesta nu a fost singura experiență neplăcută în care protagonistul principal a fost antrenorul care ar fi trebuit să-l îndrume pe Stewart către o carieră strălucitoare în Premier League.

”În timpul unui turneu, am fost iar abuzat. Dacă nu jucam bine, eram amenințat. Am vrut mereu să joc fotbal, poate din acest motiv nu am renunțat”, a continuat fotbalistul născut în Manchester.

Stewart a arătat o putere formidabilă de a trece peste cele întâmplate, pentru a-și urma visul: ”Nu eram singurul căruia i se întâmpla. Am observat că unii colegi evitau să urce în mașina antrenorului. Nu am putut spune nimic de frică, antrenorul mă amenința, îmi spunea că-mi omoară toată familia dacă vorbesc.

Am fost abuzat în fiecare zi timp de 4 ani.

Nu stau să plâng, dar știu că povestea mea îi va face și pe alții să facă publice traumele prin care au trecut”.

Stewart spune că a fost abuzat până la vârsta de 15 ani și că nu a îndrăznit să-l demaște pe antrenorul său pentru că acesta îl amenința că-i ucide toate rudele.

În vârstă de 52 de ani, Paul Stewart a evoluat doar pentru echipe din Anglia, făcându-se remarcat în perioada în care juca pentru Tottenham, fiind cumpărat de Liverpool, unde nu a confirmat însă, jucând doar 32 de meciuri în tricoul cormoranilor și fiind împrumutat la nu mai puțin de patru formații.

Stewart a strâns trei convocări în naționala Albionului, în anii 1991 și 1992 și a fost inclus în Hall of Fame-ul clubului Blackpool în 2006.

Paul s-a luptat cu dependența de alcool și droguri, după traumele trăite.

Dezvăluirile despre abuzurile sexuale de la echipele de copii au început în urmă cu o săptămână, când Andy Woodward, 43 de ani, fost fotbalist profesionist din Anglia, a povestit cum a fost abuzat ani de-a rândul de antrenorul-pedofil Barry Bennell. Povestea lui Andy, aici!

Steve Walters (fost jucător la Crewe Alexandra)și fostul internațional englez David White (fost jucător la City, Leeds și Sheffield) au vorbit și ei despre abuzurile la care au fost supuși când erau copii. White a fost abuzat de același antrenor pedofil Barry Bennell, despre care Andy Woodward a făcut dezvăluiri frapante.

 "Ținând cont de recentele dezvăluiri, vreau să confirm că am fost și eu abuzat sexual de fostul meu antrenor Barry Bennell în anii '70-'80. Am avut motivele mele pentru care am tăcut timp de 20 de ani. Acum realizez efectele abuzurilor lui Bennell și cât rău a făcut, mult mai mult decât știam eu atunci. Abuzurile la care am fost supus mi-au influențat aproape orice eveniment și relație din viață" David White 

De când Woodward a decis să vorbească, 11 persoane au sunat la Poliția din Cheshire pentru a semnala alte abuzuri.

 

sursa: mirror.co.uk, standard.co.uk, bbc.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.