Europa League

VIDEO+FOTO Suspans până-n ultima secundă! Steaua revine spectaculos, o bate pe Osmanlispor, 2-1, și mai speră la calificare

+33 Foto
Foto: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 24 noiembrie 2016

Steaua a învins pe teren propriu Osmanlispor în grupele Europa League, scor 2-1, și roș-albaștrii păstrează în continuare șanse la calificarea în primăvara europeană.

Echipa lui Reghecampf se poate califica sigur cu o victorie în fața lui Villarreal etapa viitoare, dar și în cazul unui egal mai mare de 1-1 între cele două, cu condiția ca Osmanlispor să treacă de Zurich.

Elvețienii au făcut azi 1-1 cu Villarreal.

Clasamentul Grupei L:
1. Osmanlispor 7 puncte
2. Villarreal 6 puncte
3. Steaua 6 puncte
4. Zurich 6 puncte

Azi: Steaua - Osmanlispor 2-1, Zurich - Villarreal 1-1
Etapa viitoare: Villarreal - Steaua, Zurich - Osmanlispor

Vezi meciul liveTEXT

STEAUA - OSMANLISPOR 2-1  (VIDEO)
Au marcat: Momcilovici 68, Tamaș 86 / Ndiaye 30

Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria lui Didi Prodan, care a murit săptămâna trecută. Apoi, turcii au început să amenințe poarta lui Niță încă din primele minute.

Prima fază periculoasă la poarta Stelei a venit în minutul 7, când Pinto a centrat de pe stânga, iar Niță a fost atent și a boxat balonul. Un minut mai târziu, Popa și-a încercat și el norocul din afara careului de 16 metri, dar mingea a fost deviată în corner de fundașii adverși.

Raul Rusescu a ieșit și el la rampă în minutul 27 cu o lovitură liberă executată relativ bine de la 25 de metri, însă goalkeeperul Stelei a reținut balonul care ar fi intrat în poartă.

Turcii au deschis scorul după o jumătate de oră de joc, când Adi Popa a căzut ușor în urma unui duel la marginea careului lui Osmanli și a protestat vehement. Jucătorii oaspeților au profitat și au plecat pe contraatac, iar Ndiaye l-a învins pe Niță cu un șut de la 10 metri.

La pauză, Reghecampf a forțat și i-a introdus pe Golubovici și Bourceanu în locul lui Enache și Pintilii. Astfel, Golubovici a trecut vârf în locul lui Adi Popa și "Motoreta" și-a reluat poziția cu care e obișnuit, cea de mijlocaș lateral dreapta.

Steaua a început să conteze în ofensivă în minutul 68, când Momcilovici a împins în plasă o minge venită din lovitura liberă executată excelent de Boldrin. Și roș-albaștrii mai aveau 20 de minute de speranță.

Ofensiva tot mai puternică a vicecampioanei României a lovit decisiv în minutul 86, când Tamaș a adus victoria în tabăra Stelei cu o lovitură de cap. Astfel, Steaua păstrează în continuare speranțe mari la calificarea în primăvara europeană, asta și după rezultatul dintre Zurich și Villarreal 1-1. 



STATISTICA PRIMEI REPRIZE:
Posesie: 50% - 50%
Șuturi pe poartă: 1-4
Cornere: 2-2
Faulturi: 6-8
Pase totale: 225 - 215
Pase reușite: 198 - 186

6.500 de spectatori
 sunt prezenți pe Arena Națională

 

 

Echipele de start:

Steaua: Niță - Tamaș, Moke, Toșca, Momcilovici - Pintilii, Muniru - Enache, Boldrin, De Amorim - Adi Popa
Rezerve: Stăncioiu, Simion, Golubovic, Jakolis, Aganovic, Achim, Bourceanu

Osmanlispor: Karcemarscas - Vrsajevic, Curuksu, Prochazka, Pinto - Cagiran, Maher - Regattin, Ndiaye, Delarge - Rusescu
Rezerve: Arikan, Demir, Guven, Lawal, Webo, Kilicaslan, Bayir

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.