Campionate

Întoarcerea lui Uli » Hoeness a fost reales președinte la Bayern după ce a făcut 21 de luni închisoare

Hoeness a cucerit 3 Cupe ale Campionilor ca jucător la Bayern // FOTO Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 26th of November 2016 12:00

Hoeness, 64 de ani, a fost reales aseară președinte la Bayern, după 21 de luni de închisoare pentru o fraudă fiscală de 28,5 milioane de euro.

Pentru Uli Hoeness, închisoarea nu înseamnă sfârșitul. Și nici pentru Bayern. Fostul mare fotbalist, care a condus clubul 35 de ani, între 1979 și 2014, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare pentru o fraudă de 28,5 milioane de euro. Dar după gratii a stat 21 de luni: închis pe 2 iunie 2014, eliberat condiționat pe 29 februarie 2016 (două treimi în regim de semi-libertate).

"Am făcut o greșeală, dar am plătit"

"Nu sunt terminat", afirma Hoeness după hotărârea definitivă a tribunalului. Și-a dat demisia de la gruparea muncheneză și, de atunci, au trecut 987 de zile. Aseară, a fost reales președinte (nimeni n-a candidat împotriva lui), fiind aclamat la Audi Dome de majoritatea celor 8.000 de membri care au votat.

"Am comis o imensă greșeală, însă am plătit. Sunt prea tânăr pentru a întoarce pagina. Și nici nu știu să fac altceva". Reacția fanilor lui Bayern? "Aveam nevoie de el. E inima clubului". Au fost însă și suporteri nemulțumiți, care l-au fluierat.

"Soția lui Hoeness se bucură cel mai mult acum, când Uli e iarăși președinte. Altfel, cu el acasă, ar fi mâncat toată mobila"
Pep Guardiola, fost antrenor Bayern

627de milioane de euro a fost cifra de afaceri a lui Bayern în 2015-2016 (record), cu 20% peste sezonul anterior; profitul: 53,9 milioane

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.