Liga 1

VIDEO Ieșirea din tunel » CSM Poli Iași a pus punct seriei negre: victorie cu CSU Craiova, 2-1

Alex Ciucur, 26 de ani, a ajuns la 3 reușite stagionale: două în Liga 1 și una în preliminariile Europa League

Articol de Ovidiu Minea  —  Saturday 26th of November 2016 12:00

Cu un lot decimat, Poli Iași a pus punct seriei negre din ultimele șapte etape.

De la plecarea lui Nicolo Napoli din Copou, relația privilegiată pe care Poli o avea cu Zeița Fortuna nu numai că s-a rupt, dar a fost înlocuită de o logodnă solidă cu Zeul Ghinionului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Transformându-se dintr-una din cele mai stabile echipe într-una care are conturile blocate, cu un singur punct obținut în șapte meciuri, Iașiul a ajuns cu lotul decimat.

Astfel, duelul de aseară a fost abordat cu 3 juniori în lot din cauza celor 9 indisponibilități, 5 apărute de la precedentul meci. Drept urmare, oltenii au urcat în Copou deciși să câștige și s-o ajungă pe Steaua.

Startul a fost contrar așteptărilor. Ciucur a deschis scorul rapid, iar oaspeții au avut o singură ocazie clară până aproape de pauză, în minutul 15, când Rocha, din careul mic, l-a luat la țintă pe Grahovac.

Portarul Iașiului a avut mai mult de lucru din cauza coechipierilor, sârbul salvându-i pe Crețu (28) și Bosoi (34), care au fost la un pas de autogol. La odihnă s-a intrat pe picior de egalitate pentru că Băluță a găsit drumul spre gol în penultimul minut al actului întâi: 1-1!

Universitatea nu a profitat de injecția de moral și a căzut, surprinzător, în actul secund. Gazdele au profitat, au făcut uitată dominarea craiovenilor din prima repriză și au concretizat superioritatea în minutul 71, când Bole a transformat un penalty care a echivalat cu ieșirea Politehnicii din tunel.

"Am meritat victoria după dăruirea exemplară a jucătorilor mei. Cu atât este mai dulce victoria când este obținută cu juniori și foarte multe absențe în lot"
Eugen Neagoe, antrenor Poli Iași

"Nicio secundă nu m-am gândit să renunț. Chiar dacă echipa s-a împrumutat pentru a face deplasarea la Constanța, jucătorii se comportă exemplar și nu s-a pus problema de vreun protest"
Eugen Neagoe, antrenor Poli Iași

"Au avut nevoie de mine, iar eu am revenit, sper să joc și de acum încolo. Iașiul este o forță în Liga 1, iar acum au arătat-o"
Alexandru Mateiu, mijlocaș CSU Craiova

"Cred că a fost acordat foarte ușor penalty-ul din care s-a făcut 2-1"
Alexandru Băluță, mijlocaș CSU Craiova

"Să nu înscrii de la un metru-doi de lângă linia porții? Și ce ocazii am avut?! După ce că nu înscriem, mai faci și penalty? A fost clar penalty!"
Gheorghe Mulțescu, antrenor CSU Craiova

"Mateiu a fost suspendat pentru indisciplină, vicii a la Tamaș. Acum a revenit pentru că și-a ispășit pedeapsa, nu puteam să îl ținem așa la infinit"
Gheorghe Mulțescu, antrenor CSU Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.