Campionate

Tatăl unui fost mare fotbalist din Turcia în arest la domiciliu » A fost acuzat că a fost complice la tentativa de lovitură de stat

Articol de George Titus Albulescu  —  duminică, 27 noiembrie 2016

Agenția de știri Anadolu din Turcia a anunțat că tatăl fostei vedete Hakan Sukur a fost eliberat din închisoare și trecut în arest la domiciliu, din cauza stării sale precare de sănătate. Acestuia i s-a impus să poarte o brățară electronică de siguranță și să nu păsăsească țara.

Inițial, în luna august, Selmet Sukur a fost arestat, el fiind acuzat de ”apartenență la o organizație teroristă armată”. A fost încarcerat, alături de alte personalități, ca urmare a ”complicității cu rebelii, care au încercat să dea o lovitură de stat”.

Ulterior, tatăl lui Hakan Sukur s-a îmbolnăvit și a fost internat în spital, el pierzând foarte mult din greutate. Se pare că autoritățile din Turcia l-au arestat pe acesta cu scopul de a-l determina pe fostul mare fotbalist să se predea, deoarece pe numele său a fost emis un mandat de arestare, el fiind considerat un apropiat al lui Fethullah Gulen.

Hakan Sukur a părăsit Turcia și trăiește, în prezent, în Statele Unite. Ex-jucătorul a evoluat de-a lungul carierei la mai multe echipe din Turcia, precum Bursaspor și Galatasaray, dar și în Anglia și Italia. În Serie A, el a evoluat la Torino, Inter și Parma.

El nu a făcut niciun secret din apartenența la organizația lui Gulen și a demisionat din partidul de guvernământ în anul 2013, ca urmare a rupturii dintre autoritățile turce și grupul clericului acuzat de regimul Erdogan că ar fi fost ”creierul” tentativei de lovitură de stat din vară.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.