Campionate

Mărturiile lui Ginola după ce a scăpat ca prin minune: "Am fost mort timp de 8 minute!"

Foto: Guliver / Getty Images

Articol de Raymond Füstös  —  Sunday, 27 November 2016

La câteva luni după ce a suferit un atac de cord în timpul unui meci caritabil, David Ginola, 49 de ani, a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut.

După retragerea din fotbalul profesionist în 2002, fostul internațional francez a căzut în patima fumatului și alcoolului. Stilul de viață nesănătos și-a spus cuvântul pe 19 mai, atunci când Ginola s-a prăbușit pe un teren din orașul Mandelieu-La Napoule, intrând în moarte clinică.

"Inima mea s-a oprit subit, m-am prăbușit cu fața la pământ. Colegii mei credeau că glumesc, dar prietenul meu și-a dat seama că e ceva grav. Mi-am înghițit limba, s-au chinuit să mi-o scoată din gât, însă dinții mei erau încleștați. Cineva a sunat la numărul de urgență și i s-a transmis: «Uitați de limbă, este mort, concentrați-vă pe inima lui!»", a declarat Ginola, conform Mirror.

"Inima mea s-a oprit pentru cel puțin 8 minute. Nu aveam puls, eram mort. Apoi a sosit elicopterul și s-a trecut la defibrilator. Mi-au aplicat trei electroșocuri, dar nu am reacționat și au început să-și piardă speranța. Prietenii le-au spus: «nu vă opriți, David se luptă pentru viață!» După al patrulea electroșoc, inima mea a început să bată din nou. Medicul de pe ambulanță s-a întors înspre ei și le-a spus: «are din nou puls!»... Toți erau în lacrimi", a mărturisit Ginola, care în noaptea dinaintea partidei caritabile a petrecut până târziu la un concert Chris Brown.

"Prietenul meu, Frederic Mendy, mi-a acordat primul ajutor. Datorită lui sunt încă în viață. La un moment dat am simțit o durere în zona abdomenului, iar amicii mă sfătuiau să rămân pe bancă. Le-am zis: «nu, vreau să joc!»", a mai spus Ginola, care, imediat după intervenția medicilor de pe ambulanță, a fost transportat la Monaco, suferind o operație pe cord care a durat 6 ore.

David Ginola a avut o carieră de răsunet în Premier League în a doua parte a anilor '90 în tricoul lui Newcastle, Tottenham și Aston Villa, fiind ales cel mai bun jucător al sezonului 1998-99. De asemenea, conform publicației britanice World Soccer, francezul se află printre primii 100 cei mai buni fotbaliști din istorie.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.