Derby de Romania

Derby de România în cifre » Steaua conduce palmaresul meciurilor directe! Dinamo mai bună în Liga 1 + detalii despre primele dueluri directe

FOTO: RAED KRISHAN

Articol de Liviu Manolache, Vlad Nedelea  —  miercuri, 30 noiembrie 2016

Episodul cu numărul 166 din Derby de România se consumă astăzi. Dinamo și Steaua se întâlnesc azi, de la ora 20:30. Meciul și cele mai tari informații înainte și după meci pot fi urmărite pe GSP.RO. Partida va fi transmisă în direct la Digi, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO.

În cursul zilei de azi GSP.RO îți va oferi cele mai tari cifre pentru cel mai important meci din fotbalul românesc. 

 

PALMARES ÎN CAMPIONAT:

  50 de remize 
 46 de victorii
41 de victorii 

PALMARES CU DINAMO GAZDĂ (68 de meciuri):

 27 de victorii
  24 de remize 
17 victorii 

DINAMO, VICTORIOASĂ LA PRIMUL MECI DIRECT + CÂND AU REUȘIT STELIȘTII SĂ CÂȘTIGE PRIMA DATĂ

  • Întâia confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA-Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol în minutul 42. Partida a fost condusă la centru de arbitrul Iancu Ceaureanu, aflat la singurul derby din carieră.
  • Prima remiză s-a consemnat în returul stagiunii 1948/1949, pe 29 iunie, Dinamo-Steaua 3-3. Oaspeţii au condus până în minutul 70 cu 3-1 (Drăgan, Hallasz, Serfozo, respectiv Moisescu), dar Iuliu Farkaş, cu o dublă, a stabilit scorul final.
  • Steliştii au reuşit primul succes abia în cel de-al 5-lea meci direct, pe 6 mai 1951, CCA-Dinamo 2-1.  Soarta jocului a fost decisă în prima jumătate de oră, atunci când Francisc Zavoda I (minutul 20) şi Nicolae Roman (minutul 25) l-au învins pe Iosif Fuleiter, reuşita lui Florian Ambru (minutul 53) fiind doar una de onoare.

Save

Save

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.