Campionate

VIDEO+FOTO Doi foști jucători din Liga 1 fac senzație în America! Au marcat și și-au calificat echipa în finala MLS după un meci nebun

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 01 decembrie 2016

FC Toronto a devenit în această dimineață prima echipă din Canada calificată în finala MLS, după o victorie senzațională în fața rivalei Montreal Impact, 5-2 după prelungiri. Impact se impusese în prima manșă cu 3-2.

Decisivi pentru gazde au fost doi jucători trecuți în ultimii ani și prin Liga 1.

  • E vorba de Tosaint Ricketts, ex-Poli Timișoara, și Armando Cooper, trecut pe la Oțelul Galați.
  • Ambii au reușit să înscrie două goluri vitale pentru gazde. Ricketts a evoluat în Banat între 2010 și 2012, în timp ce panamezul Cooper fusese împrumutat la Oțelul pentru sezonul 2013/2014.

Montreal a reușit să deschidă din nou scorul, Oduro finalizând cu un șut pe jos după o acțiune a lui Mancuso (24). Giovinco, starul lui Toronto, a ieșit pe final de repriză la rampă cu două cornere bătute excelent. Cooper a egalat cu un șut din apropiere după o minge respinsă de pe linia porții (37), în timp ce Altidore a reluat cu capul în plasă la colțul scurt (45).

Piatti a egalat în debutul părții secunde după o fază în care balonul s-a scurs pur și simplu în poartă. Defensiva lui Montreal a cedat însă din nou la o centrare trimisă în careu de gazde. Hagglund, venit tare din spate, a reluat cu capul puternic din apropierea punctului cu var și a făcut 3-2.

Oaspeții au reacționat imediat prin trimiterea în teren a lui Drogba, însă înlocuirea lui Mancuso a costat-o pe Montreal. Partida a intrat în prelungiri, Toronto a lovit din nou după două centrări venite din bandă. Mai întâi veteranul Benoit Cheyrou a lovit cu capul (98), pentru ca Tosaint Ricketts, decisiv și în prima manșă cu o pasă la golul de 2-3, a închis meciul cu o reluare din cădere.

Toronto s-a răzbunat astfel pe marea rivală, după ce în sezonul trecut fusese eliminată în optimi cu un categoric 0-3. Acum însă, formația lui Giovinco și-a asigurat prezența în finala MLS cu Seattle Sounders, meci care va avea loc chiar la Toronto, pe 11 decembrie, la ora 3:00, pe Eurosport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.