Campionate

De ce a exilat Mourinho un jucător cumpărat cu 26 mil ‎£, timp de 75 de zile » Cum l-a convins fotbalistul pe portughez să-l introducă titular

Mkhitaryan, dreapta, foto: reuters

Articol de George Titus Albulescu  —  miercuri, 07 decembrie 2016

Henrikh Mkhitaryan a trecut prin momente grele la Manchester United, după ce Mourinho l-a ținut departe de primul unsprezece al ”diavolilor roșii”, vreme de două luni și jumătate. Acum, antrenorul a apelat din nou la el, după ce armeanul și-a dezvoltat masa musculară.

Jucătorul a venit în această vară pe ”Old Trafford” de la Borussia Dortmund, iar primul său meci ca titular a fost derby-ul dintre United și City, din 10 septembrie. Apoi, el s-a accidentat și a lipsit vreme de o lună.

În toată perioada cât a lipsit, Mkhitaryan a lucrat foarte mult în sala de forță, reușind să pună pe el aproximativ trei kilograme de masă musculară. Asta l-a convins pe portughez să apeleze din nou la armean, introducându-l titular în partida de acasă cu Feyenoord Rotterdam, din Europa League, în care Manchester United a câștigat cu 4-0.

Nu există o relație proastă cu el [Mourinho], a fost întotdeauna una bună, dar problema nu a fost la el, ci la mine. Acum înțeleg de ce mi s-a oferit o șansă să joc și voi profita de ea, deoarece este foarte important pentru mine să evoluez, să fiu o parte din Manchester United”, a declarat fotbalistul armean pentru Sky Sports News, citat de express.co.uk.

Mkhitaryan a explicat cum a decurs pregătirea în echipa ”diavolilor roșii”: ”M-am gândit că voi ajunge aici în echipa de start, dar când am venit am văzut că există 25 de jucători care se luptă pentru a fi titulari și am înțeles că nu va fi ușor. Am lucrat foarte bine și mi s-a oferit șansa să joc din nou”.

Fotbalistul, în vârstă de 27 de ani, a evoluat în 6 meciuri în actualul sezon din Premier League și în alte 2 partide din Europa League. Cele mai importante echipe la care a evoluat în cariera sa au fost Șahtior Donetsk (sub conducerea lui Mircea Lucescu) și Borussia Dortmund.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.