Europa League

34 de ani diferenţă, două calificări fabuloase şi un nume, tată şi fiu! Povestea unor meciuri istorice

Articol de Liviu Manolache  —  vineri, 09 decembrie 2016

Iarna lui 1982, decembrie, 8, o echipă rebelă şi-a permis să mute centrul atenţiei dinspre cluburile departamentale spre "Cetatea Banilor".

Golul lui Gheorghiţă Geolgău, din minutul 100, a dat startul unei bucurii greu de stăpânit. "Ştiinţa" tocmai ce făcuse pasul spre primăvara europeană, o primăvară de poveste, una încheiată cu o premieră: prima echipă calificată în semifinalele unei competiţii continentale organizată de UEFA.

După fix 34 de ani, o echipă măcinată de probleme şi supusă unei presiuni tot mai greu de suportat venită dinspre Capitală a refuzat să renunţe la şansa ei şi a dus fotbalul românesc în primăvara europeană.

În 1982, visul s-a oprit spre finalul meciului cu Benfica, într-un moment în care bara transversală, una mai joasă cu câţiva centimetri, s-a opus mingii trimise de Crişan.

Unde şi cum se va termina visul Astrei vom afla peste câteva luni.

Până atunci, ce au în comun cele două meciuri? Nu doar ziua, 8 decembrie, dar și numele Lung. Aseară Silviu Lung jr a fost "îngerul" dintre buturile giurgiuvenilor, iar acum 34 de ani, tatăl său făcea un meci uriaș în fața unei superechipe din Franța(Citește aici detalii)

 

Meciurile:

8 decembrie 1982, Universitatea Craiova-Bordeaux 2-0;
8 decembrie 2016, Astra Giurgiu-AS Roma 0-0;

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.