Handbal

Corespondență din Suedia » Fostă jucătoare a Ungariei, Szucs sărbătorește succesul: ”Ambii ochi râd!”

24 de minute și 51 de secunde a adunat Gabi Szucs în meciul de aseară, ea evoluând aproape exclusiv pe faza de apărare

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 12th of December 2016 12:00

Gabriella Szucs a jucat multă vreme pentru naționala Ungariei. A luat o medalie de bronz la Mondialul din 2005, a fost la JO din 2004, dar din 2015 e româncă.

Gabriella Szucs e regretată în Ungaria. Echipa din țara vecină nu a mai contat pe aportul ei și handbalista a îmbrăcat din 2015 tricoul României. Pe când evolua la Debrecen, Gabi Szucs mergea regulat la naționala maghiară, urcând pe podium cu Ungaria în 2005, la Mondialul de la Sankt Petersburg, pe treapta a treia.

Ultima dată a jucat însă în 2008, apoi fiind practic uitată.
A venit să joace în România, fiind adusă de Gheorghe Tadici la Oltchim în 2008. Apoi a trecut pe la Zalău, Baia Mare și acum a ajuns la Brăila. Născută la Oradea, Gabi s-a socotit întotdeauna și româncă, mai ales că vorbește foarte bine românește.

Aseară, meciul cu Ungaria a fost unul deosebit pentru ea. Nu a avut emoții. A dat totul pentru naționala "tricoloră" pentru care "inima îmi bate 100%", cum spune ea.

Și după victorie, Szucs spune hotărâtă: "Nu e ca în basme, un ochi râde și unul plânge. La mine amândoi ochii râd. Am jucat pentru România cu sufletul și așa o voi face mereu", spune interul stânga.

Asta se vede și în apărare, acolo unde adversarii se lovesc ca de un zid de frumoasa blondă. "Am arătat adevărata față a echipei noastre, am intrat tare și hotărâte și parcă a fost mai ușor", spune Gabi.

Care e secretul apărării României? "Simplu. Suntem agresive, vorbim tot timpul, ne ajutăm una pe cealaltă, jucăm colectiv. Așa nimeni nu ne poate învinge", mărturisește Gabi.

24de minute și 51 de secunde a adunat Gabi Szucs în meciul de aseară, ea evoluând aproape exclusiv pe faza de apărare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.