Handbal

Fabulos: Cristina Neagu, aproape să devină golgeterul all-time al Europeanului! Primele reacţii după meciul cu Cehia

Foto: Marius Ionescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 13 decembrie 2016

România a învins Cehia astăzi, scor 30-28, în penultimul meci din Grupa principală II şi va juca mâine cu Danemarca, de la ora 19:30. Cristina Neagu este prima în clasamentul golgeterilor la Campionatul European şi a ajuns la trei meciuri consecutive cu 10 reuşite.

Cristina a ajuns la 190 de goluri în istoria Campionatelor Europene, la egalitate cu Linn-Kristin Riegelhuth (Norvegia) şi este la doar 15 goluri de golgeterul all-time al competiţiei: unguroaica Agnes Farkas. 

 În cele cinci meciuri disputate până acum, interul stânga al României a marcat 43 de goluri, cu 15 mai multe decât ocupanta locului al doilea, suedeza Isabelle Gullden. 

Pe locul cinci în clasament este o altă româncă, Eliza Buceschi, cu 23 de goluri în cinci meciuri.

clasamentul golgeterilor

 

Tricolorele au acuzat oboseala la finalul meciului cu Cehia şi susţin că se aşteaptă mâine la o confruntare mai dificilă decât cea de azi, dar speră într-o calificare în semifinale.

"Poate ne-am simţit foarte obosite, venim după câteva meciuri foarte dificile, astăzi a fost un meci greu, dar sunt mulţumită de faptul că am reuşit să câştigăm", a declarat goalkeeper-ul Denisa Dedu la final, pentru site-ul competiţiei.

"Mâine va fi un meci cu mult mai multă încărcătură şi mult mai greu, dar sperăm să reuşim ce ne-am propus", a adăugat pivotul Crina Pintea pentru TVR.

Meciul dintre România şi Danemarca va avea loc mâine, de la ora 19:30 şi va putea fi în direct pe TVR 2, TVR HD şi liveTEXT pe GSP.RO.

CLASAMENT:

Echipa Meciuri Puncte
1. Norvegia 4 8
2. România 4 6
3. Danemarca 4 5
4. Rusia 4 3
5. Cehia 4 2
6. Ungaria 4 0
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.