Campionate

Arbitrul video a dat primul penalty oficial! S-a întâmplat la Campionatul Mondial al Cluburilor

+3 Foto
Kassai merge să vadă reluările fazei litigioase

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 15 decembrie 2016

Maghiarul Kassai a fost avertizat după 90 de secunde asupra unui fault în careu neobservat. Abia după încă 45 de secunde a fluierat primul 11 metri ”tehnologic”, vizionând reluările fazei.

Mondialul Cluburilor, prima competiție oficială sub egida FIFA în care s-a introdus arbitrajul video (VAN), a adus și întâia decizie luată folosind tehnologia. Un penalty pentru Kashima Antlers, omis de "centralul" Viktor Kassai în semifinala cu Nacional Medellin, 3-0, s-a dat cu ajutorul reluărilor TV!

Vezi AICI VIDEO!

13 secunde la monitor

Totul a plecat de la o lovitură liberă a japonezilor: minge înaltă în careul columbienilor și Berrio i-a pus piedică lui Daigo. Era 27'50". Arbitrul ungur a lăsat meciul să continue și abia la 29'20" a fost anunțat în cască de ajutoarele conectate la VAN.

A oprit jocul și după alte 20 de secunde, în care i-a derutat pe fotbaliști, a fugit la margine să vizioneze reluările fazei. În intervalul 29'51"-30'04" s-a lămurit că greșise. A revenit, arătând punctul cu var și provocând protestele celor de la Nacional.

Gol după alte 2 minute

Povestea primului "videopenalty" s-a terminat în 32'10". Atunci, Doi a bătut lovitura de pedeapsă și a deschis scorul la Suita. Și, pe final, Endo și Suzuki au consolidat victoria și accesul în finală.

2minute și 15 secunde au trecut între momentul faultului în careu și penaltyul acordat de Kassai

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.