Handbal

Corespondență din Suedia » Ziua neagră a Cristinei » Neagu a marcat doar 3 goluri și a avut un procentaj dezastruos

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 15 decembrie 2016

Neagu a marcat aseară doar 3 goluri, având un procentaj de 23%. Danezii și-au făcut bine temele, șicanând-o în permanență pe ”tricoloră”.

România depinde de jocul Cristinei Neagu și acest lucru s-a văzut cel mai bine în partida de aseară. Cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, Neagu a fost strașnic păzită de nordice, care nu au lăsat-o să-și facă elan spre poartă. Sleită de puteri, după lupta corp la corp cu masivele daneze, Cristina nu a găsit calea spre gol.

Danezele au suferit 7 eliminări de 2 minute aseară, cele mai multe după ținerile asupra Cristinei Neagu, dar și-au asumat această situație.

Louise Spellerberg a văzut direct cartonașul roșu pentru o lovitură în fața româncei. "Au încercat tot timpul să o șicaneze, să o scoată din ritm și din păcate au reușit", au declarat oficialii naționalei noastre.

Neagu a căutat cu încăpățânare aruncările la poarta lui Toft, exasperată însă și de faptul că celelalte jucătoare de la 9 metri nu și-au asumat responsabilitatea șuturilor.

România a avut aseară 14 aruncări de la 9 metri, dintre care 11 ale Cristinei, și câte una pentru Laslo, Zamfir și Buceschi! Melinda Geiger a stat 21 de minute pe teren, dar nu a trimis nici o aruncare spre poarta daneză. Exasperat, Martin Ambros a trimis-o acolo pe Udriștoiu, extremă de meserie, pentru a încerca ceva prin pătrunderi.

Neagu a terminat meciul cu 3 goluri, 7 pase de gol, o intercepție, a scos o aruncare de la 7 metri și a stat pe teren 55 de minute și 34 de secunde.

"Sunt foarte tristă, îmi doream să jucăm pentru medalii. Eu nu m-am simțit deloc proaspătă, jocul greu cu Cehia a contat foarte mult. Danezele au adunat frustrare după ce le-am învins de două ori în ultimul timp. Au jucat mai bine decât noi și trebuie să o recunoaștem"
Cristina Neagu

46de goluri a marcat Neagu pentru România în cele 6 meciuri de până acum. Are ocazia să câștige titlul de golgeter, deși mai are de jucat un singur meci

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.