Liga 1

VIDEO Ăla mic, de răsuflă greu, e FCSB! Steaua a făcut din nou un meci modest, 1-0 cu ACS Poli. Notele GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday 18th of December 2016 12:00

Echipa de start a Stelei, posturile de bază ale jucătorilor: un portar, un stoper, doi fundaşi stânga, 4 mijlocaşi centrali şi 3 mijlocaşi de bandă. Un sistem, teoretic, 4-3-3, la cum a fost dispunerea în teren.

Practic, a fost un 4-6-0. Fără atacant şi fără fundaş dreapta de meserie, Steaua a găsit totuşi un oponent lovit din plin de absenţe importante: Croitoru, Llorente, Pedro Henrique, Doman.

Click aici pentru VIDEO!

Tactică pentru viteza lui Popa şi De Amorim

Timişoara şi-a asumat din start rolul de victimă. S-a aşezat în propriul teren şi a lăsat-o pe Steaua să paseze şi să dezvolte acţiuni ofensive. În lipsa unui vârf autentic, dar cu rapizii Popa şi De Amorim în benzi, Reghe le-a cerut fundaşilor şi mijlocaşilor centrali, Pintilii şi Ovidiu Popescu, să apeleze des la lansări în spatele stoperilor bănăţeni. Prima mare ocazie a venit în urma unei erori individuale în centrul defensivei lui Poli. Balonul a sărit la Boldrin, singur în mijlocul careului, doar cu Straton în faţă, dar şutul său slab, moale şi extrem de previzibil i-a trădat momentele delicate prin care continuă să treacă. Ratare mare (5).

Popa, ce gol!

Apoi, jocul vicecampioanei s-a lâncezit. Până în minutul 33. Străuţ a judecat greşit traiectoria unei mingi, a pierdut-o, De Amorim a insistat, a centrat, iar Adi Popa a reuşit o execuţie de mare jucător: a reluat din voleu, ceva în genul Ilie Dumitrescu în celebrul România - Argentina, din 1994. Un gol spectaculos. Păcat că tribunele au fost goale!

Gol Poli, anulat pentru ofsaid

După pauză s-a jucat fotbal puţin. Spre deloc. Steaua n-a prea mai fost preocupată să marcheze, iar când atunci când a dat impresia că vrea, nu prea a mai reuşit să ducă la bun sfârşit vreo acţiune de poartă. În schimb, Timişoara a prins curaj şi a început să pună probleme. A şi marcat, cu un sfert de oră înainte de final, însă asistentul era cu fanionul sus, indicând ofsaid la devierea lui Drăghici, care trimisese mingea în poartă. Prima reluare TV: mai degrabă nu e ofsaid!

Două ocazii imense Timişoara

Steaua s-a ghemuit tot mai mult în jurul lui Niţă în final, iar Poli a ratat marea lovitură. Cap Şeroni în urma unui corner, iar balonul s-a dus la 5 centimetri de bară (82). După alte 3 minute, altă ocazie imensă a oaspeţilor: mingea s-a plimbat agonizant prin faţa porţii, după care a ieşit afară. Fluierul de final a fost izbăvitor pentru gazde. Care au terminat învingătoare, însă în genunchi! Dacă Steaua a ajuns să sufere într-un asemenea hal şi pentru un succes cu Poli Timişoara înseamnă că problemele trupei lui Reghe sunt mult mai profunde decât ceea ce ţine de o tactică de meci sau de lipsa unui atacant.

6din 11 meciuri a câştigat Steaua în acest campionat pe teren propriu, a irosit 36% din punctajul maxim, 12 din 33

Fără Pintilii cu Dinamo?

În finalul primei reprize, căpitanul Stelei a acuzat o accidentare şi s-a chinuit să termine în picioare primele 45 de minute. La vestiare, după un control mai amănunţit al medicului echipei, s-a constatat că problema e serioasă şi s-a decis ca fotbalistul să fie schimbat. În locul său a intrat Bourceanu. Dacă e vorba despre o recidivă la accidentarea suferită în august, atunci Pintilii va lipsi şi la meciul de joi seară, cu Dinamo, din semifinalele Cupei Ligii.

Boldrin, out cu CFR

Mijlocaşul brazilian al Stelei a încasat un cartonaş galben în repriza a doua, pentru o lovitură cu cotul aplicată unui adversar la un duel aerian. Avertismentul este al 4-lea în acest campionat, iar Boldrin va fi suspendat în următoarea etapă. Care se va disputa în 2017, pe 4 februarie, când Steaua va avea un meci extrem de important: cu CFR, în deplasare.

Bourceanu, intrare criminală

În finalul meciului, Bourceanu, care încasase un cartonaş galben pe parcursul reprizei secunde, a avut un atac violent asupra lui George Neagu. Intrarea a fost cu crampoanele direct pe tibia adversarului. Bârsan i-a acordat corect cartonaş roşu stelistului, iar în prima fază s-a crezut că e vorba despre o fractură şi a fost chemată de urgenţă ambulanţa. În cele din urmă, Neagu s-a ales doar cu o contuzie puternică şi cu tibia purtând urmele crampoanelor lui Bourceanu.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.