Fotbal   •   Liga 2   •   RAPID

Prima echipă care anunță că vrea palmaresul Rapidului! 6 pași pentru un superproiect și un îndemn pentru fani: "Replică pentru cei care cred că stalinismul poate fi reînviat în fotbalul românesc"

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 18 decembrie 2016

Curtea de Apel a respins recursul făcut de SC FC Rapid SA în privința falimentului, iar echipa înființată în 1923 nu mai există. 

Astfel, palmaresul și bunurile clubului vor fi scoase la vânzare, iar clubul Mișcarea CFR București, cea care se vrea continuatoarea Rapidului, a anunțat că vrea să se înscrie la licitație.

Într-o postare pe pagina de Facebook, clubul din Liga a 5-a anunță că vrea să cumpere mărca și a palmaresul Rapidului, atunci când vor fi scoase la licitație. În plus, este descris procesul, în șase pași, pe care clubul îl urmează pentru a deveni continuatoarea Rapidului.

Pentru 2017, CFR Mișcarea Feroviară își propune înființarea unui Centru de Copii și Juniori și alcătuirea unui management profesionist.


Postarea se încheie cu un mesaj către fani, care sunt chemați să vină alături de echipă pentru a continua tradiția Rapidului.

Comunicatul celor de la CFR Mișcarea Feroviară

RAPID RENAȘTE !

Șase pași pentru Noul Rapid, fără datorii și fără cei care l-au furat

1. Falimentul Societății Comerciale SC FC Rapid SA înseamnă desființarea unei societăți, cu sancțiunea în plan sportiv prevăzută de regulamente. Aceasta nu înseamnă sfârșitul fenomenului rapidist. Rapid înseamnă o grupare sportivă de tradiție, o stare de spirit și mai ales suporterii săi și nu o societate comercială.

Dar falimentul SC FC Rapid SA este o lecție pentru toți. Societatea înregistra datorii cumulate în primul rând către stat dar și către alți creditori. Într-o asemenea situație, ghilotina cade, implacabil, într-o zi. Și acea zi a venit.


Nimic trainic nu se poate construi pe minciună, pe obligații subterane și pe datorii la stat. Acela nu poate fi Rapidul!

Acum, prin decizia definitivă și irevocabilă a instanței, marca și palmaresul urmează a fi scoase la licitație, iar cei care s-au erijat în continuatori de drept ai FC Rapid au căutat doar să amăgească marea masă a suporterilor rapidiști. Adevărul a ieșit la iveală. Rapidul era doar cel de la tribunal.

2. Trebuie să continuăm. Reconstrucția trebuie să plece de la un proiect serios, fără datorii la stat, susținut de oameni credibili, care să poată atrage parteneri serioși din mediul de afaceri.

Noul Rapid nu trebuie să mai aibă vreo legătură, la suprafață sau subterană, cu aceia care au contribuit la faliment, fie în calitate de acționari majoritari, fie de angajați în structura de management financiar. Toți aceștia trebuie ținuți departe de Noul Rapid, pentru a ne asigura că episodul trist de acum nu se va mai repeta.

3. Din luna august și până acum am lucrat asiduu la un proiect nou, curat, lipsit de datorii și de obligații ascunse. La început am fost un număr de membri ai Clubului Aristocratic Rapid, apoi ni s-au alăturat și alți parteneri.

Am vrut să demonstrăm și să ne demonstrăm că se poate face fotbal și în condiții de onestitate și transparență.

Ne-am promis și am înscris asta în primul nostru manifest constitutiv, că niciunul dintre cei care vor susține financiar asociația nu va obține câștiguri de niciun fel de pe urma ei.

Am readus fotbalul alb-vișiniu în rândurile feroviarilor, acolo unde-i sunt rădăcinile. Este o datorie de onoare și un pas obligatoriu pentru regăsirea identității. Din 1923 și până în 1936, Rapidul nostru s-a numit CFR și trebuie să refacem acest drum, pentru a ne putea regăsi identitatea.

Avem astăzi o structură funcțională, finanțată suficient, corect și transparent. Suntem pe primul loc în Liga a V-a, Seria I, cu un lot în care se găsesc 13 foști juniori ai Rapidului și doi foști jucători din lotul mare al Rapidului. Avem ca antrenori doi foști importanți jucători rapidiști, Adrian Dumitru și Vasile Caciureac.

Toate cheltuielile se realizează în mod transparent, toți cei care contribuie sunt informați cu regularitate asupra situației financiare. Bilanțul financiar al anului 2016 este public.

4. Avem proiecte importante pentru anul 2017. Trebuie să începem formarea primelor grupe de juniori, care vor constitui nucleul viitoarei Academii. De asemenea, trebuie să construim o structură managerială profesionistă.

Suntem în curs de a constitui o asociație a suporterilor cotizanți, care să devină nucleul viitorului grup al suporterilor acționari.

Alături de reprezentanții mediului de afaceri care susțin la rândul lor acest proiect, ne vom angaja în achiziționarea mărcii și a palmaresului Rapidului, atunci când vor fi scoase la licitație.

Acesta este drumul, greu, dar corect.

5. Vă chemăm alături de noi pe voi, toți suporterii rapidiști onești, neînregimentați, liberi, care detestați violența și doriți să mergeți la stadion cu bucurie, alături de familie.

Îi chemăm alături de noi pe toți iubitorii fotbalului curat, cu respect față de tradiția adevărată a acestui fenomen sportiv și social.

6. Vă chemăm alături de noi și pentru a da împreună răspunsul cuvenit revenirii forțelor întunericului, cluburilor militarizate care încep să prevestească un nou îngheț al fotbalului românesc!

Veniți alături de noi, într-un proiect pornit de la oameni, de jos în sus, pentru a da o replică demnă de Secolul XXI celor care mai cred că stalinismul poate fi reînviat în fotbalul românesc!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.