Handbal

VIDEO+FOTO S-a terminat finala Campionatului European! Prestație fabuloasă din partea unei jucătoare: Neagu a pierdut titlul de golgheter

+8 Foto
FOTO: Uros Hocevar

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 18 decembrie 2016

Norvegia a învins Olanda în Finala Campionatului European de Handbal, scor 30-29 . 

Nordicele au avut un început dificil de partidă, fiind conduse chiar și cu 4 goluri în prima repriză. Norvegia a ieșit de la cabine mult mai concentrată, preluând definitiv inițiativa jocului. Nora Mork a avut o prestație fantastică, reușind să înscrie nu mai puțin de 12 goluri și fiind desemnată cea mai bună jucătoare a finalei. Interul lui Gyor a devenit și cea mai bună marcatoare a competiției, cu 53 de goluri, fiind urmată de Stine Jorgensen cu 47 și de Cristina Neagu cu 46 de goluri.

Este al 7-lea titlu european câștigat de Norvegia, care mai are în palmares 2 titluri olimpice și 3 titluri mondiale. 

Norvegia a avut un parcurs impecabil în acest turneu, reușind să câștige toate cele 7 partide disputate. Principalele guri de foc au fost Camila Herrem, desemnată cea mai bună extremă stânga a turneului, și Nora Mork, cel mai bun inter dreapta.

Franța a învins Danemarca în finala mică a Campionatului European de Handbal, scor 25-22. 

Franța a avut partida la discreție, conducând din primul până în ultimul minut al partidei. Portărița franțuzoaicelor, Amandine Leynaud, a făcut o partidă incredibilă, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a finalei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.