Liga 1

VIDEO Gheață la mal » Cristea și Ștefănescu au pus-o la respect pe Dinamo, 3-1

Articol de Vlad Ispas  —  Monday 19th of December 2016 12:00

"Din punctul meu de vedere este un teren impracticabil care pune în pericol integritatea jucătorilor", a declarat Ionel Dănciulescu la Dolce înainte de meci.

Prunea, președintele ieșenilor, a spus că "gazonul este foarte bun, dinamoviștii chiar au efectuat pe el antrenamentul oficial".

Realitatea? Cele două echipe au ieșit cu ghete de teren sintetic, jucătorii alunecau serios pe anumite porțiuni din teren, iar frânele erau aproape imposibile. Oricum, în comparație cu terenul de la Tg. Mureș, cel din Copou părea "Santiago Bernabeu" în septembrie.

Click aici pentru VIDEO!

Banderola l-a inspirat

Mai aproape de realitate a fost Dănciulescu, confirmat de trântele luate mai ales de fotbaliștii care se apărau. Una peste alta, cei de la Dinamo au încercat să scoată cât mai multe din fazele fixe. Nistor a trimis o centrare perfectă din stânga, Ceccarelli și-a arătat pedigree-ul italian printr-o lovitură de cap foarte bună, însă Grahovac a fost la post. Portarul a respins o dată, dar doar până în gheata căpitanului Nedelcearu, care a făcut 0-1.

Neatenția lui Oliva

Au urmat faze periculoase la poarta lui Brănescu, iar presiunea a adus un penalty pentru gazde. Oliva l-a faultat pe Bosoi și Colțescu a arătat punctul cu var. Argentinianul lui Dinamo a fost unul dintre jucătorii care s-au ținut cel mai greu pe picioare, chiar și la faza penalty-ului acesta mai mult a alunecat pe spate și l-a faultat pe jucătorul Iașiului. Într-un fel, are și Oliva scuzele lui: în Gobernador Crespo, Argentina, locul de naștere a fundașului stânga, la ora disputării meciului erau 23 de grade! În condițiile în care Oliva a jucat doar în Argentina și un an în Cipru în toată cariera, suporterii ar trebui să fie destul de iertători. 1-1.

De câteva zile, lumea vorbea despre importanța lui Busuladzici la Dinamo. Atât i-a trebuit! Închizătorul l-a lovit cu piciorul în piept pe Crețu, după un contact între cei doi, iar Colțescu l-a eliminat!

KO în prelungiri

Refrenul care a urmat a fost "Doar Poli Iași". Ștefănescu, jucător împrumutat de la Steaua, a izbutit să-și aducă echipa în avantaj printr-o execuție superbă, după ce a fermecat mingea cu un șiret-interior perfect.

Show-ul moldovenilor s-a terminat în prelungiri, când Brănescu l-a faultat clar pe Moldovan în careu, iar Vasile Gheorghe a transformat fără probleme. Moldovenii încep să spere din nou la play-off, iar pentru Dinamo înfrângerea a picat cum nu se poate mai prost înaintea înfruntării cu Steaua, din Cupa Ligii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.