Tenis

Serena Williams nu mai rezistă și iese la atac: "Dacă eram bărbat, asta se spunea despre mine! Am îndurat multe"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 decembrie 2016

Serena Williams, fostul lider WTA, a acordat un amplu interviu pentru ESPN în care a vorbit despre dificultățile pe care le-a avut în carieră.

Americanca a declarat că a avut de îndurat multe din cauza că este femeie și a acuzat faptul că bărbații sunt tratați preferențial.

"Dacă aş fi fost bărbat, cu siguranţă, aş fi fost numit de mult cel mai bun jucător din istoria tenisului. Când eşti femeie, dai de o serie întreagă de probleme în societate. La fel şi când eşti negru. A trebuit să îndur multe. Şi am reuşit să vorbesc în multe rânduri pentru respectarea drepturilor femeilor.

Femeile trebuie să depăşească multe obstacole în drumul spre succes. În mod constant ni se spune că nu suntem bărbaţi, ca și ar fi un defect. Oamenii spun că eu sunt cea mai bună sportivă, dintre femei. Dar se spune că dintre toţi bărbaţii, LeBron James este cel mai bun sportiv? Sau Federer? De ce nu se face vreo referire la sex atunci când se vorbeşte despre bărbaţii care sunt sportivi de top?

Femeile nu ar trebuie să permită ca asta să treacă neobservat. Trebuie să fim judecaţi în funcţie de performanţele noastre, nu după sex", a spus Williams pentru ESPN.

22 de trofee 
de Grand Slam are Williams, la egalitate cu Steffi Graf, record în era Open

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.