Liga 1

Acuzaţii fără precedent: "Dinamo l-a ucis pe Ekeng! Problemele de la inimă sunt o invenţie!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 05 January 2017

La opt luni după decesul lui Patrick Ekeng, soţia acestuia este în război cu Dinamo.

Nathy Ekeng îi acuză pe cei de la Dinamo că nu i-au dat suma de bani promisă după decesul fostului fotbalist, 52.000 de euro, şi îl atacă pe medicul echipei, Liviu Bătineanu, că nu i-a acordat îngrijirile necesare.

"Nu am primit cei 52.000 de euro. Dinamo mi-a ucis soţul. Dacă doctorul de la Dinamo l-ar fi resuscitat pe Patrick pe stadion și stabilizat, apoi l-ar fi trimis la urgențe, el ar fi fost în viață.

Au pierdut timp trimițând o targă și apoi ambulanța. Era prea târziu pentru a-l resuscita.

Deci Dinamo mă va revedea în curand. Acum mă descurc cu ajutoarele pe care oamenii mi le oferă.

Patrick nu avea probleme medicale. Doctorul de la Dinamo nu a făcut nimic ca să-l resusciteze. Toată lumea a văzut la televizor că el a murit înainte să plece ambulanța. Soțul meu a jucat în Spania, în Franța, unde medicii echipelor de fotbal sunt foarte riguroși.

Problemele cu inima sunt o invenție. Dacă era așa, de ce Dinamo ar fi acceptat să semneze un contract cu un jucător bolnav? Nu există controale medicale înainte de semnarea unui contract?", a spus Nathy Ekeng pentru Libertatea.

Potrivit autopsiei făcute de Institutul de Medicină Legală, Ekeng avea mari probleme la inimă. Camerunezul Patrick Ekeng, 26 de ani, a decedat în mai 2016, în meciul Dinamo - Viitorul, 3-3, după ce s-a prăbuşit pe gazon. 

In legatura cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" va informeaza ca in in urma disectiei cordului efectuata 10.05.2015 s-au constatat urmatoarele aspecte patologice:
- cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de  hipertrofia ventricului sting si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)
- anomalii coronariene multiple:
      - bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stingi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte
      - hipoplazia ramului circumflex al coronarei stingi
- sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare" comunicatul IML, publicat pe 11 mai 2016

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.