Liga 1

Echipa lui Becali amenințată cu dispariția » Ce înseamnă în acest moment Steaua pentru Liga 1. Va supraviețui prima ligă fără roș-albaștri?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 05 January 2017

Războiul dintre Armată şi Becali, pentru numele şi marca Steaua, ar putea cauza mari probleme în Liga 1.

Dacă Armata şi-a duce planul la bun sfârştit, echipa lui Becali ar ajunge să fie retrogradată din prima ligă. Fără Steaua în Liga 1, competiția ar încasa o lovitură uriașă din punct de vedere financiar. 

Ce înseamnă Steaua în acest moment pentru Liga 1: 

1. Steaua e singurul club care mai plătește sume de transfer
În ultimii șase ani și jumătate, Becali a consumat aproape 13 milioane de euro pe transferuri de la cele 13 formații cu care se bate acum în campionat. Unele cluburi mai există datorită afacerilor pe care le-au făcut cu Gigi. Pandurii, Astra, CFR, Viitorul s-au alimentat de la Steaua

2. Drepturile TV vor fi mai mici
Excluderea Stelei ar afecta și cluburile care nu fac bani vânzându-i jucători lui Becali. Pentru că acele echipe depind de banii din drepturi TV, iar televiziunile plătesc 34 de milioane de euro anual pentru o competiție în care Steaua e vedeta. Dispariția roș-albaștrilor ar toci potențialul ligii și ar conduce la o previzibilă scădere a prețului pentru drepturi la licitația viitoare, programată în 2020.

3. Și Dinamo este afectată.
"Câinii" ar avea însă pierderi concrete în cazul în care Armata distruge Steaua lui Becali. Ar dispărea cea mai mare rivalitate din campionat, ceea ce i-ar afecta și pe dinamoviști, rămași fără adversarul numărul 1. Dovada pentru cât de importantă e Steaua pentru Dinamo: roș-albii își dispută partidele de pe teren propriu în Ștefan cel Mare în mod obișnuit, dar au închiriat Arena Națională când au întâlnit-o pe Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.