Stranieri

EXCLUSIV Un fotbalist român are probleme cu conducerea clubului în Italia: "Vrea să se întoarcă în România!"

+5 Foto
Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de Alin Grigore  —  joi, 05 ianuarie 2017

Alexandru Lazăr (25 de ani), fostul mijlocaș al Stelei, al Viitorului și al lui ACS Poli Timișoara e legitimat acum la Messina, în Liga a 3-a din Italia, însă are mari probleme.

Românul a ajuns la Messina pe 26 august 2016 și a jucat aproape două luni, până-n octombrie, când a fost demis antrenorul Sasa Marra, după o înfrângere în fața Cataniei, scor 1-3.

Sursele GSP.ro susțin că, odată cu instalarea noului antrenor, Cristiano Lucarelli (41 de ani), Lazăr a fost anunțat că va trebui să-și rezilieze contractul, deși fusese titular în majoritatea partidelor precedente.

"De când a venit noul antrenor, mai mulți jucători n-au mai fost incluși în lot. Pur și simplu totul s-a rupt după meciul pierdut cu Catania. Atunci a fost demis Sasa Marra și în locul său a venit Cristiano Lucarelli. Noul antrenor le-a spus în față mai multor jucători, printre care și lui Lazăr, că sunt foarte buni, dar nu-i poate folosi pentru că președintele nu-l lasă să-i bage. Am rămas și eu șocat când am auzit", a fost reacția unei surse din interiorul clubului italian.

Conform surselor noastre, lui Lazăr i s-a propus rezilierea contractului fără a i se oferi un motiv clar, iar acesta n-a acceptat.

"Cel mai dezavantajat e Lazăr. El a jucat meci de meci și a făcut-o foarte bine, dar după venirea noului antrenor n-a mai prins niciun minut. Ba mai mult, la primele antrenamente nici n-a fost primit pentru că i s-a propus rezilierea și n-a acceptat-o. E nebunie totală!

După meciul împotriva Cataniei n-a mai fost folosit deloc. Toți suntem surprinși când vedem că nu e în lot. Din câte știu eu, Alex mai are un an și jumătate contract. Am înțeles că ar fi dispus să revină în țara lui dacă ar avea o ofertă concretă, pentru că așa ar putea accepta rezilierea aici", au adăugat sursele noastre.

"Când am văzut că nu mai joacă deloc, mulți de aici l-am întrebat pe Alex dacă îl doare ceva, pentru că știam că a avut o accidentare mai veche, dar ne-a zis că e perfect din punct de vedere medical"
Surse GSP.ro

Alexandru Lazăr n-a vrut să discute prea mult pe tema problemelor pe care le are în Italia: "Într-adevăr sunt câteva probleme, dar nu vreau să vorbesc mai mult. Eu mă pregătesc în continuare foarte bine și vreau să arăt că sunt bun. Acum urmează să-mi reziliez contractul și să devin liber".

Messina ocupă locul 14 din 20 de echipe în Liga a 3-a C1 din Italia, cu 21 de puncte după tot atâtea etape. La formația italiană mai evoluează și Ionuț Filip (28 de ani), fotbalist care a jucat în trecut pentru Gloria Buzău, Delta Tulcea și Săgeata Năvodari.

SINGURUL CARE L-A FĂCUT PE BĂNEL

În 2010, când juca la Steaua II, Victor Piţurcă l-a luat pe Alexandru Lazăr în cantonamentul primei echipe, iar tânărul fotbalist a fost singurul jucător de la acea vreme care l-a bătut la testele fizice pe "maratonistul" Bănel Nicoliţă!

PSG ŞI LEVANTE ÎN CV

În perioada junioratului, fotbalistul a acumulat experienţă şi din străinătate. Din păcate, situaţia n-a fost atât de fericită. Părinţii săi au divorţat şi el s-a dus alături de tată, care trăia în Franţa. Acolo a jucat la Es Parisienne, după care cei de la PSG au pus ochii pe el şi l-au luat pentru următorii 4 ani. La 12 ani a ajuns în Spania, la Levante, fiind ajutat de bunica sa, iar la 15 ani a semnat cu Steaua.

CV Alexandru Lazăr
20 februarie 1991
mijlocaş central
A mai jucat la Steaua II, Viitorul, ACS Poli Timișoara, Berceni și Ontinyent
3 selecţii în naţionala sub 19 ani a României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.