Nationala

EXCLUSIV Atac la Daum! Selecționerul e criticat de un fost golgeter al României: "Nea Piți e peste neamț cu 5 clase"

Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 ianuarie 2017

Gigel Bucur, omul care a marcat 4 goluri în cele 26 de meciuri în tricoul echipei naționale, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul golgeter al Ligii 1 consideră că actualul selecționer Christoph Daum e mult sub Victor Pițurcă în ceea ce privește calitatea pe banca tehnică.

- Cum vezi echipa națională?
- Comparativ cu alți ani în care prima reprezentativă a fost peste campionat, ca rezultate, nu cu mult, dar peste, nu știu dacă mai este astfel, acum. Naționala a început slăbuț campania din preliminariile Mondialului. Înțeleg că echipele sunt de valori apropiate în grupă, dar mi-a rămas un gust amar după eșecul cu Polonia. Știam ce pot adversarii, dar Polonia nu e Germania, Italia sau Franța. Înainte, ne luptam de la egal la egal cu astfel de adversari, acum, nu mai avem nicio șansă. A scăzut nivelul la națională.

- De numirea neamțului Christoph Daum ce zici?
- Nu mai pricep nimic. Mulți zic că ne pregătim de Campionatul European din 2020. Înseamnă că pierdem timpul sau batem pasul pe loc. Acum, aveam o grupă accesibilă. Cred că era mai indicat un antrenor român drept selecționer, știa mentalitatea românilor, știa campionatul, tot. Nu-l văd pe Daum mai bun decât pe Pițurcă, niciodată! Nea Piți e peste neamț cu 5 clase. Și am mai auzit o chestie: că germanul nu poate face minuni. Păi, dacă l-ai adus, inițial, pentru campania asta din preliminarii, el ar fi trebuit să facă minuni.

- E greu totuși, ca antrenor, să faci minuni cu niște oameni pe care nu-i cunoști, nu crezi?
- Așa e, eu înțeleg. Dar dacă l-ai adus doar pentru 2018, atunci și tu, ca federație, și tu, ca selecționer, îți asumi ideea unei minuni. OK, nu poți să le faci, te plătim puțin! Doar dacă faci minunile îți iei bani mulți. Așa, ce faci, pleci cu buzunarele pline și mai ratăm o calificare!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.