Stranieri

Răzvan Lucescu e pe locul 2 în Grecia: "Apărare bună, echipă echilibrată și adversari jalnici"

Răzvan Lucescu a fost declarat MVP-ul meciului Xanthi - Asteras 3-1, pe 4 decembrie

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 7th of January 2017 12:00

Răzvan Lucescu, locul 2 în Grecia după 11 meciuri fără înfrângere la Xanthi, profită de un campionat foarte slab. "La fel de prost ca liga a doua română", potrivit unui ziarist atenian.

Când a semnat cu Xanthi, pe 28 septembrie 2014, toți așteptau ziua în care va fi demis. "Întrebarea era câte luni va rezista la o echipă și într-un fotbal unde antrenorii sunt schimbați atât de repede", povestește un jurnalist grec.

Cinci victorii în șir

În cazul lui, au greșit toți. Răzvan Lucescu este și acum în Grecia, fiind cel mai longeviv tehnician din prima ligă elenă! I-a calificat pe alb-roșii în finala Cupei pentru prima oară în istoria clubului (2015, 1-3 cu Olympiakos). Iar în 2017 sunt împreună pe locul 2, după "căpcăunul" Olympiakos și în fața puterilor Panathinaikos (3p avans), AEK (4p) și PAOK (5p).

Luce jr. a plecat greșit în acest sezon, două eșecuri legate, dar din 17 septembrie n-a mai pierdut niciun meci. E invincibil de 11 etape, record la Xanthi. Și are 7 victorii (inclusiv pe terenul lui Panathinaikos), dintre care cinci la rând din 27 noiembrie!

"Spectacol? Aproape deloc!"

Un ziarist atenian, dezamăgit de tot ce se întâmplă momentan în fotbalul grec, descrie performanța lui Lucescu: "Apărare bună, echipă echilibrată și adversari jalnici, acesta e secretul lui Răzvan. Spectacol? Aproape deloc! Beneficiază de un campionat dezastruos, la fel de prost ca liga a doua română. Cu cel mai slab Olympiakos din toate timpurile".

"Ceea ce am făcut la Xanthi a atras atenția. Se vorbește despre mine, mi-am creat un nume bun aici"
"Primul obiectiv a fost să nu retrogradăm. Acum, adunând atâtea puncte, ținta se schimbă puțin. Ne propunem să obținem totul de la următorul meci"
Răzvan Lucescu, la Digi Sport

112zile au trecut de la ultima înfrângere a lui Xanthi în Grecia (0-2 cu Panionios)

9puncte sunt între liderul Oly și Xanthi; pe 8 ianuarie, meci direct, pe terenul locului 2

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.