Liga 1

VIDEO+FOTO O echipă din Liga 1 a testat cea mai nouă inovaţie în sport folosită și de Barcelona » Aplicația antrenează creierul

Articol de Ionuţ Tăbultoc  —  Sunday, 08 January 2017

FC Botoşani este primul club din Liga 1 şi al doilea din România, după FC Braşov, care a testat cea mai nouă metodă de antrenament apărută în ţară noastră, dar existentă de ani buni în străinătate.

Doi tineri, Răzvan Patache din Botoşani şi Bogdan Gheorghiu din Bucureşti au adus Neurotracker în România şi au implementat deja acest sistem în mai multe sporturi, precum tenis sau hochei. Dar ce este NeuroTracker?

NeuroTracker reprezintă o inovaţie ştiinţifică utilizată în procesul de îmbunătăţire a performanţelor cognitive prin antrenament perceptual-cognitiv. Acesta antrenează mecanismele implicate în procese de percepţie, procesare, analiză, decizie, atenţie etc.

Acest instrument a fost conceput de unul dintre liderii mondiali în neurobiofizica Dr. Jocelyn Faubert împreună cu Laboratorul de Percepţie şi Psihofizică vizuală de la Universitatea din Montreal că rezultat a peste 20 de ani de studiu în domeniu. NeuroTracker foloseşte nouă generaţie de tehnologie 3D asemănătoare mediului gaming şi presupune în principal urmărirea multiplelor obiecte la diferite niveluri de intensitate.

Beneficiile obţinute în urmă antrenamentelor cu NeuroTracker se pot observă chiar şi numai după 1.5 ore de antrenament efectiv. NeuroTracker are ca obiectiv creşterea capacităţii unor procese psihice precum focusul, atenţia, conştientizare spaţiu-timp, memoria în lucru, capacitatea decizională, viziunea periferică, viteza de procesare.

Reprezentanţii NeuroTracker România au ajuns sâmbătă la Botoşani şi au prezentat jucătorilor şi antrenorilor de la FC Botoşani această metodă de antrenament a creierului. Botoşănenii au fost extrem de încântați de program.

"Antrenarea creierului atletic nu ar treabui să fie o surpriză pentru echipele sportive. Cu atât mai mult când facem referire la dezvoltarea sistemului vizual, element esenţial în sporturile cu scene vizuale dinamice, rapide şi complexe.

După cum au observat jucătorii şi antrenorii echipei F.C Botoşani, abilităţi cheie precum focusul, atenţia distributivă şi selectivă, vederea periferică, viteză de procesare a informaţiilor vizuale, pot fi antrenate şi dezvoltate cu sistemul NeuroTracker. Ne bucurăm de invitaţia primită şi felicităm echipa şi conducerea pentru interesul în noile tehnologii ce susţin evoluţia Sportului în România", a declarat Bogdan Gheorghiu, asociat Cerebro Consulting - Reprezentatant NeuroTraker România.

FC Barcelona şi Manchester City sunt doar două dintre marile cluburi internaţionale care folosesc de câţiva ani NeuroTracker.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.