Campionate

Primul jucător de care se desparte Real Madrid în 2017! S-a transferat la Heerenveen

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Catalin Dumitrescu  —  marţi, 10 ianuarie 2017

Așa cum era de așteptat, mijlocaşul norvegian al echipei Real Madrid, Martin Odegaard, 18 ani, a fost împrumutat până la finalul sezonului la formaţia olandeză SC Heerenveen.

Martin Odegaard a fost adus în urmă cu două sezoane de Real Madrid de la Stromsgodset, în schimbul a 2,8 milioane euro, însă a primit foarte puţine şanse de a evolua în tricoul madrilenilor.

Jucătorul norvegian a jucat pentru Real Castilla B în sezonul trecut. A fost cel mai tânăr fotbalist transferat de Real Madrid, la momentul transferului el avea doar 16 ani. N-a confirmat însă, iar gruparea de pe "Santiago Bernabeu" a decis să-l împrumute la Heerenveen, unde va avea posibilitatea să evolueze mai mult.

Mijlocaşul norvegian a fost aproape de a ajunge şi în Ligue 1, la Rennes, însă împrumutul nu s-a materializat.

”Aceasta e cea mai bună alegere pentru dezvoltarea mea!” a spus Martin Odegaard, la evenimentul organizat special de olandezi la prezentarea sa.

Norvegianul va petrece în Olanda următoarele 18 luni. A fost împrumutat pentru un sezon și jumătate la gruparea de pe stadionul "Abe Lenstra". Jucătorul va reveni la Real Madrid în vara anului 2018.

Valoarea actuală a talentatului mijlocaș norvegian este, conform transfermarkt.de, de 2 milioane de euro.

Martin Odegaard a debutat tot la 16 ani și în naționala țării sale, adunând până acum 9 selecții.

După disputarea turului campionatului Olandei, SC Heerenveen ocupă locul patru, cu 29 de puncte, la 13 puncte în urma liderului Feyenoord Rotterdam.

surse: lequipe.fr, bleacherreport.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.