Liga 1

Dezvăluiri exclusive » Un personaj surprinzător explică ce a produs încurcătura de la Steaua: "A fost ca o lovitură de stat!"

Horia Moculescu (dreapta) hotăra viitorul Stelei alături de Ienei și de Hagi FOTO Arhiva GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 21 January 2017

Explicația evenimentelor care au produs încurcătura de azi de la Steaua, din perspectiva lui Horia Moculescu. Compozitorul făcea parte din Adunarea Generală pestriță ce a contribuit la privatizarea clubului.

Pițurcă, Balint, Hagi, Ienei, Horia Moculescu, Bujor Holmăgeanu... Horia Moculescu?! Ce căuta un muzician în Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club Steaua? Compozitorul are 79 de ani acum și își amintește că într-adevăr a făcut parte din AG, n-a apărut doar ca nume aruncat pe o listă. A participat la ședințe, a votat, l-a cunoscut pe Becali la începuturile lui fotbalistice.

Activitatea din fotbal a lui Moculescu s-a încheiat în momentul în care numărul membrilor din Adunare a fost redus drastic, pentru a facilita transformarea societății: din asociație nonprofit a devenit societate pe acțiuni, modelul pe care îl dorea Gigi. Era "tiparul" favorit deoarece o SA îi permitea să dețină controlul și să retragă profitul, ceea ce s-a și petrecut în ultimii 14 ani.

- Ați participat la ședințe?
- Sigur. La două, trei întâlniri ale membrilor fondatori, inclusiv la cea în care Viorel Păunescu a venit și ni l-a prezentat tuturor pe Gigi Becali. Semnăturile mele apar pe convocatoarele de ședință. Am fost acolo, am participat la ele și-am votat atunci când era nevoie.

- De ce ați fost la numai trei întâlniri?
- Pentru că ne-au scos din lista membrilor fondatori ca într-o lovitură de stat! Am dispărut din această funcție pentru că așa au decis ei, nu pentru că așa mi-am dorit eu.

- Păi, ei v-au chemat și tot ei v-au înlăturat?
- Exact. S-au trezit într-o noapte să ne ceară vreo două mii de dolari să plătim cotizație dacă vrem să mai fim aici. Doar că pe noi nu ne-a informat nimeni. N-a pus nimeni mâna pe telefon și să zică: "Bă, dacă vreți să continuați aici, trebuie să plătiți 2.000 de dolari". Nu! Ei au făcut manevra fără să știe cei pe care nu-i mai doreau și i-au executat. Așa s-a întâmplat și în cazul meu.

Mai multe dezvăluiri puteți citi în interviul complet din ediția tipărită de azi sau de pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.