Stranieri

Rednic, profesor de istorie în Belgia: vorbește în vestiarul lui Mouscron de Ceaușescu!

Rednic îl are secund la Mouscron pe Mihai Teja

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 21st of January 2017 12:00

Mircea Rednic, ultimul loc în Belgia, a povestit la RTBF ce le spune jucătorilor: "Voi aveți ghete papagal, noi nu purtam decât bocanci grei și negri".

Într-un interviu pentru radioteleviziunea belgiană, Mircea Rednic a scos la lumină amănunte din vestiarul lui Mouscron. "Le-am vorbit jucătorilor despre viața trăită de mine în comunism, cu dictatorul Ceaușescu. O viață dură, dar care mi-a dat forța de a trece peste clipele dificile", a declarat antrenorul în vârstă de 54 de ani.

"Voiam să fim mai buni decât capitaliștii"

Le-a povestit că "în acele timpuri, dacă ne eschivam de responsabilități, eram amenințați, ne temeam pentru familiile noastre. Oamenii sufereau, se confruntau cu raționalizări. Nu și fotbaliștii de la Dinamo și Steaua. Noi eram protejați, nu duceam lipsă de nimic".

Ce au mai aflat belgienii: "Ne antrenam de două ori mai mult ca să fim superiori lumii capitaliste. Și la un simplu test Cooper voiam să avem rezultate mai bune decât vesticii. Acum, toți băieții au ghete papagal, noi nu purtam decât bocanci grei și negri".

"Niciodată la Steaua. Am refuzat-o!"

RTBF a descoperit că Rednic a fost ofertat de Steaua: "Mi s-a propus să antrenez Steaua, dar am refuzat. Sunt un simbol al lui Dinamo, mi-a fost imposibil. Acolo n-aș putea ajunge niciodată, chiar dacă Steaua e cel mai mare club românesc. Unicul stabil".

Aganovici în Belgia, Manea în Italia

Ieri, Rednic a anunțat că "îl vreau pe Aganovici la Mouscron. Zilele următoare o să se facă transferul de la Steaua". A lămurit și situația lui Cristian Manea. Jucătorul, împrumutat în Belgia de la Apollon Limassol, va părăsi Mouscron în curând. "Situația lui nu este clară, nu face parte din lot, nici nu a fost cu noi la turneul de pregătire din Spania", a declarat antrenorul la DigiSport. "O să plece în Italia la o echipă din prima ligă. Eu nu mă mai pot baza pe el".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.