Liga 1

Vi-i amintiţi pe Culio, Traore sau Dubarbier? Ce fac acum foştii jucători ai celor de la CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 ianuarie 2017

CFR Cluj a fost întotdeauna inspirată în achiziţia jucătorilor străini. Iată ce fac în acest moment unii dintre eroii formaţiei clujene. 

Lacina Traore: A plecat cu surle şi trămbiţe la Kuban Krasnodar, pentru suma record de 6 milioane de euro, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri atacanţi ai Europei în acel moment. Traore evoluează acum pentru ruşii de la CSKA Moscova, fiind împrumutat de la AS Monaco. Ivorianul a mai trecut pe la Anzhi, AS Monaco şi Everton.

Culio: Eroul de pe Olimpico a semnat la începutul sezonului cu gruparea de ligă secundă din Spania, RCD Mallorca. Plecat în 2011 la Galatasaray, în schimbul sumei de 2 milioane de euro, argentinianul a mai fost sub contract cu Orduspor, Mersin, Deportivo la Coruna, Al Wasl, Las Palmas şi Real Zaragoza.

Dubarbier: Argentinianul a petrecut 2 sezoane la gruparea clujeană, între 2008 şi 2010, plecând în schimbul sumei de 1.5 milioane de euro, la Lorient. Luna aceasta a semnat cu formaţia Estudiantes, ocupanta locului 4 din prima ligă argentinană.

Alvaro Pereira: A fost cumpărat de la Argentinos în 2008, pentru 2.5 milioane de euro, fiind vândut 3 sezoane mai târziu, cu 6.5 milioane de euro, la FC Porto. Punctul maxim al carierei sale l-a reprezentat transferul la Inter. În acest moment este jucătorul celor de la Estudiantes, dar împrumutat la Cerro Porteno, până la finalul
sezonului.

Modou Sougou: Cumpărat cu doar 300.000 de euro de la Coimbra, senegalezul a fost vândut la Marseille pe o sumă de 10 ori mai mare. Nu s-a impus şi a fost împrumutat în 3 rânduri la Evian, iar în 2015 a fost cedat liber de contract la gruparea de ligă secundă din Anglia, Sheffield Wednesday.

Beto: Portarul portughez a îmbrăcat tricoul fostei campioane a României un singur sezon, fiind împrumutat de la FC Porto. Are în palmares două trofee Europa League, câştigate cu Sevilla. Acum evoluează la Sporting Lisabona.

Ricardo Cadu: Fostul căpitan al CFR-ului a ajuns în Liga secundă din Portugalia, la Leixoes.

Tony: Fundaşul portughez s-a retras la finalul sezonului 2014/2015, de la gruparea de ligă secundă portugheză, Penafiel.

Cristian Fabbiani: Adus pentru 3 milioane de euro, argentinianul a jucat doar 29 de meciuri pentru CFR, marcând 11 goluri. În acest moment evoluează în Argentina, la CSD Merlo.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.