Tenis

Genius at work! Cotat cu a 17-a șansă la trofeu, Federer se califică în semifinale la Australian Open după o evoluție entuziasmantă » Cu cine va juca în semifinale

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 24 ianuarie 2017

Roger Federer (35 ani, 17 WTA) s-a calificat astăzi în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Federer l-a învins în trei seturi pe germanul Mischa Zverev, scor 6-1, 7-5, 6-2, după doar o oră și 34 minute de joc, calificându-se pentru a 13-a oară în semifinale la turneul australian pe care l-a câștigat de patru ori de-a lungul carierei.

Zverev nu a reușit să mai repete evoluția bună din meciul cu Murray, iar Federer a contracarat perfect stilul neamțului, bazat pe serviciu-voleu, pedepsindu-i acestuia venirile repetate la fileu cu passinguri de excepție.

În semifinale, Roger Federer se va duela cu compatriotul și bunul său prieten, Stan Wawrinka, pe care îl conduce cu 18-3 în raportul meciurilor directe.

Stan, câștigător la Australian Open în 2014, a fost primul care a obținut biletele pentru semifinalele de la Melbourne. Elvețianul l-a învins în această dimineață pe Jo-Wilfried Tsonga, scor 7-6, 6-4, 6-3, după două ore și 17 minute de joc. 

  • Celelalte două sferturi de finală vor avea loc mâine: de la ora 05:30, David Goffin se va duela cu Grigor Dimitrov, în timp ce Rafael Nadal îl va înfrunta pe canadianul Milos Raonici, ora 10:00.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.