Campionate

Portarul lui Chape a povestit ultimele clipe din avionul morții: ”Ajutor! Nu vreau să mor!”

Portarul Follmann și Copa Sudamericana. Cea pentru care trebuia să joace la Medellin, contra lui Nacional

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday 25th of January 2017 12:00

Portarul lui Chape, Follmann, a povestit ultimele clipe din avionul care i-a omorât 19 coechipieri în noiembrie, lângă Medellin.

Jackson Follmann a fost și el sâmbătă pe Arena Conda, la amicalul lui Chapecoense cu Palmeiras (2-2). Noul Chape. Într-un scaun cu rotile, cu un picior amputat, portarul de 24 de ani aparține de acum istoriei clubului.

Celei care include tragicul accident aviatic de lângă Medellin (Columbia), din care a scăpat ca prin minune alături de fundașii Neto și Ruschel. Fără șanse de a mai juca vreodată pentru Chape, Follmann a rămas să trăiască și să povestească.

"Avionul a început să «alunece»"

"Îmi amintesc când în avion s-a oprit totul, când s-au stins luminile. Aeronava n-a căzut, a început să «alunece» încet. Nu știu când ne-am lovit de munte, fiindcă leșinasem. S-a întâmplat repede", le-a relatat Jackson reporterilor O Globo.

Dar își amintește coșmarul în care s-a trezit: "Era întuneric și frig. Tremuram. Am țipat «Ajutor! Nu vreau să mor!» Unii dintre prietenii care erau încă în viață strigau și ei".

"Am plâns foarte mult"

Follmann s-a trezit din comă la spital, după 4 zile. Nu știa că 19 dintre coechipieri au decedat: "Mama mi-a povestit. Au fost momente dificile. Am plâns foarte mult". Dar viața merge înainte: "Intenționez să mă însor. Vreau să revin la o viață normală".

Neto: "Părea un film"

Fundașul Neto, un alt supraviețuitor al tragediei, a povestit ce-a simțit sâmbătă, când a ridicat Copa Sudamericana. "N-am putut decât să plâng. Părea o scenă dintr-un film. Dar nu era. M-am uitat în ochii soțiilor celor dispăruți, ai copiilor lor și m-am simțit straniu. Sper ca nimeni să nu trăiască ce trăim noi, supraviețuitorii", a spus Neto.       

71de persoane, din 77, și-au pierdut viața în accidentul aviatic de lângă Medellin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.