Campionate

TAS a decis soarta naţionalei din Kosovo » Simularea unui "prim 11" ideal al noii naţionale

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 ianuarie 2017

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul făcut de Federaţia Sârbă de Fotbal împotriva deciziei de a accepta participarea naţionalei din Kosovo în competiţiile UEFA.

În motivarea TAS se precizează că naţionala din Kosovo îndeplineşte criteriile cerute de competiţiile UEFA deoarece "este recunoscută de majoritatea statelor membre ale Naţiunilor Unite drept stat independent".

Serbia a acuzat că statul nu este membru al Naţiunilor Unite şi că ar trebui blocat, după ce Kosovo a devenit membru UEFA în luna mai a anului trecut. După acest moment, Kosovo a fost recunoscut şi de FIFA şi repartizat într-o grupă de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018.

Shaqiri a provocat o serie de reacţii ostile după ce a declarat că şi-ar dori să evolueze pentru reprezentativa din Kosovo.

Cum ar putea arăta Kosovo: Ujkani (Pisa) - T. Xhaka (Basel), Cana (Nantes), Mavraj (Hamburg), Hetemaj (Chievo) - G. Xhaka (Arsenal), Behrami (Watford) - Shaqiri (Stoke City), Januzaj (Sunderland), Rama (Würzburger Kickers) - Mehmedi (Bayer Leverkusen)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.