Tenis

Williams va câștiga Australian Open! » Serena și Venus față în față din nou după 8 ani într-o finală de Grand Slam

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 26 January 2017

Serena Williams, 35 de ani, și Venus Williams, 36 de ani, se vor duela în finala de la Australian Open. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 10:30, și va fi în direct pe EuroSport și liveTEXT pe GSP.RO.

Serena Williams, locul 2 WTA, a învins-o după 58 de minute pe Mirjana Lucici-Baroni, locul 79 WTA, scor 6-2, 6-1. Astfel, Serena s-a calificat pentru a 8-a oară în finala de la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 6 ori. Anul trecut a pierdut finala în fața lui Angelique Kerber. Dacă se va impune sâmbătă, americanca va deveni iar liderul WTA.

Cealaltă semifinală a fost mai echilibrată. Venus Williams, locul 17, a trecut în trei seturi de Coco Vandeweghe, locul 35 WTA, scor 6-7, 6-2, 6-3, după un meci care a durat 2 ore și 30 de minute.

Venus Williams a ajuns în a doua finală de la Australian Open, după cea pierdută în 2003.

Serena și Venus s-au duelat de 27 de ori de-a lungul carierei, iar Serena s-a impus de 16 ori. Acesta va fi a 9-a finală de Grand Slam dintre cele două surori, Serena câștigând 6 dintre ele. Ultima a avut loc în 2009, când Serena s-a impus la Wimbledon.

Primul meci dintre cele două, în circuitul profesionist, a avut loc în 1998, la Australian Open, când Venus s-a impus în turul II.

29 de Grand Slam-uriau cele două surori: 22 Serena și 7 Venus

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.