Tenis

Ireal! Meciul turneului la Australian Open între Rafael Nadal și Grigor Dimitrov » Thriller de 5 ore, încheiat la ora 1 noaptea la Melbourne!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 27 January 2017

  • Rafael Nadal l-a învins pe Grigor Dimitrov într-un meci superb, scor 6-3, 5-7, 7-6 (5), 6-7 (4), 6-4, și a acces în a patra finală din carieră la Australian Open, acolo unde îl va înfrunta pe marele său rival, elvețianul Roger Federer;
  • A fost un meci de 5 ore în care spaniolul a obținut victoria in extremis și și-a asigurat o nouă finală, a patra din carieră, la Melbourne!

După semifinala de ieri încheiată tot în set decisiv între Federer și Wawrinka, astăzi a fost rândul lui Nadal și Dimitrov să se lupte până la ultimul punct.

Nadal îl va întâlni pe marele său rival Roger Federer în marea finală de duminică, liveTEXT pe GSP.RO de la 10:30. Cei doi se vor duela pentru a 35-a oară, Rafa fiind mult în față la victorii, 23-11.

Este prima finală între Nadal și Federer într-un turneu de Mare Șlem după cea de la Roland Garros 2011. La Australian Open s-au întâlnit ultima oară în 2009.

Pentru Nadal este a 21-a finală de Mare Șlem, câștigând 14 dintre ele, în timp ce Federer urmează să joace în a 28-a.

Cum s-a desfășurat primul set:
Dimitrov a avut mingi de break încă din primul game, însă Nadal le-a salvat după mingi spectaculoase. Nu la fel s-a întâmplat cu bulgarul care nu a făcut față nivelului impus de Rafa la 1-2. A fost singurul break al setului, câștigat fără mari probleme de Nadal, scor 6-3.

Cum s-a desfășurat al doilea set:
Dimitrov a ridicat mult nivelul jocului și a arătat de ce a ajuns atât de ușor până în semifinale. Bulgarul a avut de două ori break avans și a servit și pentru set la 5-3. A reușit să închidă manșa cu un nou break la 5-6. Cei doi joacă excelent și se poate întâmpla orice în următoarele seturi.

Cum s-a desfășurat al treilea set
Cei doi mari jucători au ajuns în tiebreak după un început mai bun al lui Nadal. Dimitrov  a revenit și s-a mers cap la cap până în prelungiri. Acolo, spaniolul a fost mai bun și acum are prima șansă la victorie și la o nouă finală la AO.

Cum s-a desfășurat al patrulea set:
Nadal și Dimitrov au jucat excelent pe propriul serviciu și au ajuns într-un nou tiebreak la Melbourne. Acolo, bulgarul și-a luat revanșa după setul trecut și a câștigat fără probleme.

Cum s-a desfășurat setul decisiv:
Un set în care și Dimitrov se putea impune, mai ales că a avut două mingi de break la 4-3. Nadal a egalat, a făcut breakul imediat și s-a impus cu 6-4.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.