Tenis

Acuzații fără precendent la adresa lui Federer: "Roger Federer a trișat în timpul finalei Australian Open"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 ianuarie 2017

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în finala de la Australian Open în cinci seturi, însă este acuzat că a trișat pentru a obține acest succes.

Fostul jucător australian Pat Cash susține că Federer a mers la limita regulamentului pentru a rupe ritmul meciului, în momentul în care a cerut îngrijiri medicale înainte de setul decisiv după ce al patrulea act fusese câștigat de Nadal.

"A trișat, dar este permis. Este un mod acceptat de a trișa, dar nu este corect", a declarat Pat Cash, citat de tennisworldusa.org.

Elvețianul a răspuns acestor acuzații și susține că a avut cu adevărat probleme medicale la picior și că nu a apelat la pauza medicală pentru a crea dezechilibru în jocul adversarului.

"Piciorul m-a durut de la meciul cu Noah Rubin. Mă bucur că am reușit să trec peste durere. Mi-am spus «regulile există pentru a le putea folosi». De asemenea, cred că nu ar trebui să abuzăm de aceste reguli. Au fost exagerări. Sunt ultima persoană care să ceară time-out medical. Nu știu despre ce vorbește", a spus Federer.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.