Tenis

FOTO Descoperă Sankt Petersburgul » Halep va juca azi în turul secund al turneului Premier, dar ieri a vizitat Muzeul Fabergé alături de Hingis și Majoli

+8 Foto
Simona Halep admirând exponatele de la Muzeul Faberge FOTO Alexander Safonov

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Wednesday 1st of February 2017 12:00

Și-ar fi dorit să joace acest turneu încă de anul trecut, când s-a disputat prima ediție, dar s-a trezit prea târziu și înscrierile erau încheiate.

"Am auzit multe lucruri bune. Jucătoarele au vorbit frumos despre condiții, mâncare, hotel", a explicat Halep. Acum are ocazia s-o facă, direct în turul al doilea, în calitatea ei de favorită principală având prima rundă liberă. Astăzi o va înfrunta pe Ana Konjuh, dar ieri a avut un program special.

A vizitat, împreună cu Martina Hingis și Iva Majoli, celebrul Muzeu Fabergé, situat chiar în centrul orașului, în Palatul Șuvalov, pe malul râului Fontanka. Simona e prima dată în Sankt Petersburg, însă a aflat lucruri interesante de la părinții ei, care l-au vizitat în urmă cu 30 de ani. "Mi-au spus că e foarte frumos. Un oraș grozav, între cele mai spectaculoase din lume. Știu că există aici multe atracții, locuri faimoase. Pe unele le-am văzut, dar numai pe dinafară. Dacă timpul îmi va permite, voi încerca să văd cât mai multe", a spus ea pentru cotidianul rus Sport Expres.

Simona are amintiri frumoase din Rusia. Cel mai recent fusese aici în 2013, când a și câștigat Kremlin Cup de la Moscova, în anul în care își punea în vitrină primele 6 trofee din palmares. "Mi-ar fi plăcut să revin acolo, dar e aproape imposibil. E în săptămâna dinainte de Turneul Campioanelor de la Singapore, iar drumul între cele două puncte e prea lung. Și anul acesta, dacă mă voi califica din nou, va fi dificil de combinat cele două concursuri", a spus românca.

Genunchiul pare OK

"Cel mai important e să joc fără durere și să nu pierd repede", a spus Simona Halep la conferința de presă de la Sankt Petersburg. "La Australian Open am fost eliminată foarte devreme, dar acum mă simt bine și sper să câștig următorul meci". Ea a precizat că îi convine suprafața, "nu e atât de dură ca la US Open, sunt mulțumită". Întrebată ce nu a mers în Australia, a amintit despre problemele la genunchi. "Nu eram în cea mai bună stare. Acum sunt bine. M-am antrenat opt zile și nu am simțit durere. Am făcut tratament acasă, în România. În opinia mea, m-am recuperat complet, dar e important să nu mă deranjeze în timpul meciurilor", a încheiat Halep.

"Am ținut cu Federer, dar și Nadal merita"

Simona a văzut finala masculină de la Australian Open, meciul cel mai așteptat al ultimilor ani, în camera de hotel de la Sankt Petersburg. "Îl susțin mereu pe Federer, e idolul copilăriei mele", a reamintit ea. "A fost foarte strâns. Cred că și Nadal merita să câștige, dar învingător poate fi doar unul". De asemenea, Halep a prețuit performanța lui Venus Williams, care de la Melbourne a venit direct în Rusia, unde este favorită 4. "E ceva uimitor! Credeam că va sărbători mai mult faptul că a ajuns în finală și că sora ei a câștigat, dar nu. Venus e un exemplu foarte bun pentru toată lumea!".

"L-aș fi invitat pe Mircea Lucescu"

Numărul 4 mondial a dezvăluit că intenționa să-l invite pe Mircea Lucescu la meciurile ei de la Sankt Petersburg, dar a aflat că a plecat în pregătire cu echipa pe care o pregătește, Zenit. "Știu că este unul dintre cei mai faimoși antrenori de fotbal ai noștri. Nu l-am întâlnit însă până acum. Poate vom reuși în România", a spus Halep. Zenit e în Spania, la San Pedro del Pinatar, unde va susține azi un amical cu norvegienii de la Odd. "Am fost la Camp Nou, dar nu în interior", a adăugat Simona. "Nu sunt mare pasionată de fotbal, deși mă cunosc cu câțiva jucători. Nici măcar nu știu regulile! Joc însă la antrenamente, pentru distracție", a conchis ea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.