Tenis

Cine e Ana Konjuh, adversara Simonei Halep din turul secund de la Sankt Petersburg » 3 repere din cariera croatei de 19 ani

FOTO: GULIVER/ GETTY IMAGES

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 ianuarie 2017

Simona Halep se va duela mâine cu tânara croată de 19 ani Ana Konjuh, în turul secund al turneului Premier de la Sankt Petersburg.

Actualmente pe poziția a 39-a în ierarhia WTA, croata Konjuh a avut o ascensiune remarcabilă în 2016, pătrunzând printre cele mai bune 50 jucătoare ale lumii.

Tot anul trecut, ea a ajuns până în sferturile de finală de la US Open, cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Șlem.

un titlu și o finală

Konjuh a câștigat un titlu WTA, impunându-se în fața Monicăi Niculescu în finala de la Notthingam din 2015, de pe iarbă.

Anul acesta a disputat cea de-a doua finală a carierei, fiind învinsă la Auckland de americanca Lauren Davis.

număr 1 mondial + campioană la australian open și us open în comeptiția junioarelor 

În 2013, la nici 16 ani, Ana Konjuh a reușit să se impună în competiția junioarelor de la Australian Open și US Open, ajungând pe prima poziție în ierarhia mondială de la junioare.

La finalul lui 2013, deși putea să mai continue să joace în turneele de junioare, Konjuh a decis să concureze în turneele de senioare. În 2014, deja ajunsese între primele 100 jucătoare din circuit.

două meciuri incredibile cu radwanska în 2016

Konjuh și Radwanska s-au întâlnit de două ori în 2016, oferind în ambele dăți meciuri spectaculoase.

Mai întâi, cele două s-au întâlnit la Wimbledon, într-o partidă dramatică: Konjuh a avut trei mingi de meci, accidentându-se într-un moment vital din partidă, după ce a călcat pe o minge la o scurtă a polonezei.

În cele din urmă, Konjuh a pierdut cu 6-2, 4-6, 7-9, terminând meciul în lacrimi.

Konjuh și-a luat însă revanșa o lună și jumătate mai târziu, învingând-o pe Radwanska cu 6-4, 6-4 în optimile de finală de la US Open, după un alt meci superb.

Halep și Konjuh nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit.

În turul precedent, Konjuh a eliminat-o chiar pe Monica Niculescu, scor 1-6, 6-3, 6-2.

  • Meciul dintre Halep și Konjuh se va disputa miercuri, după ora 11:30, în direct la TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.RO.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.