Tenis

Gata de luptă! » Echipa României pornește la drum din eșalonul secund al Cupei Davis: primul duel e azi cu Belarus

+3 Foto
Echipa României și un selfie la dineul oficial // FOTO tennnis.by

Articol de Roxana Fleşeru  —  Friday 3rd of February 2017 12:00

Echipa României începe, azi, o nouă campanie în eșalonul secund al Cupei Davis, în deplasare, cu Belarusul.

România și Belarus luptă, în acest sfârșit de săptămână, la Minsk, pentru calificarea în turul al doilea din Grupa I a zonei Europa-Africa. După ce miercuri seară au participa împreună la banchetul oficial, jucătorii s-au întâlnit, ieri, la tragerea la sorți a partidelor.

Azi, primul meci îi va pune față în față pe Ilia Ivașka, 175 ATP și 22 de ani, și pe Adrian Ungur, 313 ATP și 32 de ani. Iar în cel de-al doilea se vor întâlni Egor Gherasimov, 341 ATP și 24 de ani, și Marius Copil, 129 ATP și 26 de ani.

"Tragerea la sorți e mai puțin importantă. Abia așteptăm meciurile. Suntem încrezători și nerăbdători", a spus Andrei Pavel, antrenorul nejucător al României.

Ziua de sâmbătă va fi una specială pentru că este ziua meciului de dublu, iar în el se vor întâlni Max Mirnîi și Horia Tecău, foști parteneri, care îi vor avea alături pe Egor Gherasimov și Nicolae Frunză. În funcție de scor, cele două echipe pot opera schimbări.

"Vor fi meciuri interesante, mai ales că în ambele tabere sunt jucători cu experiență, dar și tineri. Mai mult, Horia și Max se cunosc foarte bine, au jucat un an împreună, e clar că ne așteaptă un meci de dublu antrenant, dinamic și în mare viteză", a  spus  Vladimir Voltcikov, căpitanul nejucător al Belarusului, la conferința de presă de ieri.

Echipa României e la al șaselea an consecutiv în eșalonul al doilea al Cupei Davis, timp în care a disputat opt întâlniri pe teren propriu, înregistrând patru victorii și patru înfrângeri, și două în deplasare, ambele pierdute.

Dacă se vor impune în întâlnirea cu Belarus, pe "tricolori" îi așteaptă în turul al doilea Austria, iar dacă nu, vor merge în prima rundă a barajului de menținere în această grupă.

Amintiri comune

Andrei Pavel și Vladimir Voltcikov, cei doi căpitani nejucători, au jucat în echipele lor unul împotriva altuia în singura confruntare precedentă din Cupa Davis. România a trecut în 2005 de Belarus cu 3-2 și a obținut calificarea în sferturile de finală, iar Pavel l-a învins în trei seturi pe Voltcikov.

Tot el a fost cel care a cedat meciul decisiv în fața lui Victor Hănescu. "Am trecut deja de acele momente. Am un respect imens pentru Andrei și el la fel pentru mine, un respect care e și în rândul jucătorilor", a spus Voltcikov.

Din echipa Belarusului făcea parte și Max Mirnîi, care a adus un punct la simplu și unul la dublu.

Belarus-România (Digi, Dolce)

Azi, ora 10:00
Ilia Ivașka-Adrian Ungur
Egor Gherasimov-Marius Copil

Sâmbătă, ora 12:00
Egor Gherasimov/Max Mirnîi-Nicolae Frunză/Horia Tecău

Duminică, ora 10:00
Ilia Ivașka-Marius Copil
Egor Gherasimov- Adrian Ungur

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.