Liga 1

EXCLUSIV Surpriză de proporții! Se pregătește revenirea clubului căruia echipa Armatei i-a luat locul în Divizia A? » S-a făcut un prim pas OFICIAL

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 03 februarie 2017

Carmen București este un fost club de fotbal fondat în perioada interbelică și desființat în 1947 pentru a-i face loc în prima ligă clubului Armatei. Adică viitoarei echipe Steaua!

Există acum oameni care ar vrea să readucă la viață clubul Carmen. În octombrie 2016, Ovidiu Adrian Onosă a înregistrat la OSIM sigla echipei, pesemne că se fac demersuri ca echipa sa revină în fotbal.

Contactat de GPS.ro, Ovidiu Onosă n-a dorit să comenteze decizia și nici să dea mai multe detalii.

CINE A FOST CARMEN BUCUREȘTI?

Echipa Carmen București a fost proprietatea celebrului industriaș Mociorniță. În 1947 clubul a fost desființat de comuniști.  Locul acestuia în Divizia A a fost luat de ASA București. În 1948 a venit rândul Unirii Tricolor, care a cedat locul lui Dinamo. 

La Carmen București au jucat aici nume importante, ca Angelo Niculescu, Valentin Stănescu sau Iuliu Baratky.

O poveste relatată de Gazeta Sporturilor în 30 noiembrie 1945: la un amical dintre Carmen București și Dinamo Tbilisi, ministrul de Externe al României, Ana Pauker, a ordonat patronului clubului să piardă meciul cu rușii. Scopul Anei Pauker era să arate românilor "superioritatea omului sovietic". 

Mociorniță a refuzat amicalul și acesta a fost începutul sfârșitului: clubul a fost cercetat de către Comisia Centrală Sportivă a Confederației Generale a Muncii, iar în '46 a primit mustrare publică și interdicție un an de a susține meciuri internaționale. În vara anului 1947, Carmen București a fost desființată, pe motiv că și-a ridiculizat nepermis adversarii la un 6-0 cu Ciocanul. De fapt, Carmen București a fost exclusă pentru că era considerată de comuniști un "cuib de duşmani ai sportului". 

 

"Mai în glumă, mai în serios, putem să-i dăm un sfat domnului Becali: să o caute pe Rose Marie Mociorniță, care încă mai e în viață. Este urmașa imperiului Mociorniță și să preia niște drepturi litigioase.

Ar fi culmea ca Gigi Becali să-si redenumească echipa FC Carmen București. Adică să reintrăm în registrul istoric de acum 70 de ani. Mai original ca originalul, așa chiar s-ar face dreptate.

E posibil scenariul ăsta. Și nu e o chestie făcută în bășcălie. Dacă tot mergem să dăm filele înapoi, poate să dea și Gigi Becali o filă mai înapoi. Să vină cu FC Carmen, care a fost de fapt originea echipei Steaua", Cristi Costache, fost oficial rapidist, acum două săptămâni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.