Liga 1

VIDEO Nu se iese din ceață » Botoșaniul și Chiajna au jucat frumos, dar rezultatul nu avantajează pe nimeni: scor 1-1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 6th of February 2017 12:00

Botoșani și Chiajna au jucat frumos, în ciuda vremii. Doar că ritmul bun și ocaziile nu le ajută foarte tare pe niciuna.

Buș primește pe stânga, intră în careu... Probabil a intrat în careu și... Și dispare în ceață! La propriu, în ceață. Fenomenul meteo ascunde jucătorii din când în când, dar aspectul jocului, atât cât se vede din el, e peste media competiției.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În special datorită ritmului, pentru că mingea se plimbă de la o poartă la alta. Grozavu a păstrat și după pregătire, și după schimbările numeroase din lot același stil riscant și spectaculos al echipei sale.

Prima greșeală

Alexa a modificat un pic Concordia. Albaștrii joacă fără vârf, mijlocașii Herea și Cristescu sunt oamenii cei mai avansați. Intențiile lor nu sunt însă negative. Oaspeții acceptă jocul pe contre pe care-l propune Botoșani și se trezesc cu un penalty în favoarea lor.

Albu lovește mingea cu capul, Miron nu sesizează că adversarul a apucat să trimită balonul, închide ochii și se oprește cu fruntea în capul fotbalistului în alb.

Gafa lui Miron, atacul lui întârziat,  decide deschiderea scorului, pentru că Herea nu ratează lovitura de pedeapsă. Chiajna mai are o șansă imensă cu Serediuc singur cu Albuț, o situație din care extrema nu scoate nimic, trage direct în piciorul lui Albuț.

Muncă fără imaginație

Botoșani nu mai are niciun fotbalist creativ, nu mai există în echipă nici Cabrera, nici Martinus, doi mijlocași dintre cei mai tehnici care au călcat în Liga 1 în ultimii ani. Oamenii, nu Grozavu, atacă împingând mingea înainte cu toate liniile.

Roman și Buș urcă pe linie cu vârful Elek, fundașii laterali devin mijlocași, aproape toată echipa sprintează înainte când are balonul. Elek ar trebui să materializeze efortul, numai că "numărul 9" al lui Grozavu nu reușește să recepționeze mingea, se ascunde mai des decât se demarcă.

A doua greșeală

Chiajna nu ține să "taie" jocul, nu se închide suficient încât să înghețe avantajul minim și plătește riscurile pe care și le asumă. Buș se plimbă prin fața careului, își potrivește mingea și nimeni nu-l atacă, Albu iese prea târziu din careu ca să-l întâmpine!, și se face 1-1.

Execuția n-a fost mare lucru, instinctul lui Buș a creat golul, i-a indicat că adversarii dorm pentru suficiente secunde încât să profite. De profitat, nu profită nimeni de fapt.

Egalul o ține pe Chiajna pe loc de baraj pentru salvare. Botoșani e aproape resemnată că va face și ea parte din playout, turneul de Europa s-a îndepărtat.

"E un rezultat bun pentru primul meci din 2017, e un punct important, mai ales că l-am câștigat la Botoșani, unde oaspeții iau greu puncte. A fost și terenul greu, am suferit din cauza gazonului"
Ovidiu Herea, mijlocaș Chiajna

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.