Liga 1

Caz unic în lume » A jucat la CFR și a fost plătit, pe urmă obligat să dea banii înapoi: "Sunt scârbit de fotbalul românesc!"

Voiculeț se poate retrage la numai 31 de ani

Articol de Marius Mărgărit  —  Tuesday 7th of February 2017 12:00

Voiculeţ a jucat pentru CFR în 9 partide de L1 între iulie-septembrie 2015, a fost plătit, dar a returnat toţi banii, fiindcă instanţa, la cererea clubului, a admis că nu mai avea contract din februarie 2015.

În ultimii 3 ani, Claudiu Voiculeţ a fost lovit de 3 insolvenţe, la CFR, ASA şi Pandurii. Dar şi de o decizie fără precedent în fotbal. A returnat la CFR banii, 68.714 euro, pe care îi primise pentru că a jucat în Liga 1, după ce Curtea de Apel Cluj a admis cererea clubului, care susţinea că îi denunţase convenţia cu câteva luni înainte.

Deşi iniţial Tribunalul Cluj dăduse dreptate jucătorului de 31 de ani şi respinsese cererea CFR-ului!

- Claudiu, ai plătit deja banii celor de la CFR?
- Da. Ce era să fac? Curtea de Apel a dat o decizie definitivă, executorie. Nici nu ştiu ce să mai zic. Sunt stupefiat.

- Cum să dai înapoi banii pentru care ai muncit pe teren, pentru CFR?
- (Râde nervos). Cred că sunt singurul fotbalist din lume care păţeşte aşa ceva. Decizia Curţii de apel Cluj e incredibilă. Cum adică? Tribunalul îmi dă dreptate, iar Curtea de Apel dă invers. Adică judecătorii de la Curte le transmit celor de la Tribunal, "băi, sunteţi proşti!?".

"Problema e în justiţie!"

- Crezi că a existat vreo intervenţie la Curtea de Apel Cluj?
- La cum s-a judecat procesul, logic că nu a fost lucru curat. Poate e o strategie. Îţi dă dreptate la Tribunal, unde nu contează, apoi te lovesc decisiv la Apel. O să încerc să mai fac o intervenţie specială, poate la CEDO. Deși nu prea mai am mari speranţe.

- Dar CFR, cerând banii înapoi pe motiv că îţi denunţase convenţia încă din februarie, a recunoscut că ai jucat la ei fără contract.
- Păi, aşa rezultă. Cum de am jucat în 9 partide de Liga 1, dacă nu aveam convenţia valabilă. Cum de m-au plătit? În baza a ce? La începutul lui 2015, când mi-au denunţat convenţia, eu eram împrumutat la ASA. Dacă nu mai aveam contract cu ei, cum mai puteam fi împrumutat?! Adică am jucat fără contract şi la Târgu Mureş?! E clar, problema e în justiţie.  

- ASA s-a bătut atunci la titlu, ce se întâmpla dacă îl pierdea din cauza acestei situaţii?
- Pe mine mă întrebi? Ce s-ar fi întâmplat?! Nimic! Ce s-a întâmplat şi până acum.

- Eşti implicat şi în alte două insolvenţe, ai de recuperat bani şi de la ASA, şi de la Pandurii.
- Sunt ghinionist, ce să mai zic?! Insolvenţa asta e o ţeapă cu acte în regulă. Iar noi, fotbaliştii, ieşim mereu păcăliţi. Să vedem cum o să fie, că administrator judiciar la ASA e tot firma RTZ, a lui Răzvan Zăvăleanu, la fel ca la CFR şi la Gaz Metan. Cum se poate ca aceeaşi firmă să reprezinte trei cluburi în acelaşi timp?!

- Şi acum ce faci, îţi cauţi echipă?
- Da, însă în niciun caz în ţară. După toate câte mi s-au întâmplat, sunt scârbit de fotbalul românesc! Dacă găsesc ceva afară, bine. Dacă nu, mă las! Şi nici n-am de gând să mai lucrez în acest fotbal.

"I-am spus domnului Burleanu ce probleme au jucătorii, când a venit să inaugureze Centrul de la Târgu Mureş. Mi-a spus că FRF reprezintă cluburile, că să mă duc la AFAN"
Claudiu Voiculeţ

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.