Liga Campionilor

Să vină Barca! Viitorul lui Hagi face spectacol și în Youth League: echipa U19 s-a calificat în optimile competiției

+2 Foto
Cursele lui Coman (nr. 9) au bulversat aseară defensiva daneză // FOTO Academia Hagi

Articol de Ionuţ Coman  —  Thursday 9th of February 2017 12:00

Hagi face spectacol atât în Liga 1, cu prima echipă, cât și în Youth League, cu puștii sub 19 ani, care au reușit să se califice în "optimile" competiției.

Intrați pentru prima oară în primăvara europeană a Youth League, puștii lui Gică Hagi s-au bătut cu danezii de la FC Copenhaga într-o atmosferă pur nordică. Lapovița și un vânt tăios au pus stăpânire pe cocheta arenă de lângă Ovidiu, iar fotbalul a suferit cumplit în prima jumătate de oră.

Gerul s-a simțit și mai intens după ce o parte din becurile nocturnei și tabela au cedat în minutul 20. Golul lui Casap (30), șut la colțul lung după o combinație demnă de FIFA 2017, a adus lumina pe teren. Doar pentru trei minute, Holse restabilind egalitatea cu toată opoziția lui Tordai.

Certaţi de Hagi la pauză, constănțenii au înșirat trei ocazii uriașe, dar Kilyen, Doru Dumitrescu și Florinel Coman nu au găsit drumul spre gol. Inevitabilul s-a produs în minutul 67, Cristian Ene marcând la prima atingere de balon.

Emoțiile au fost risipite definitiv în minutul 79 de "Perla coroanei", Coman, care l-a lobat elegant pe portarul danez, iar Casap a închis conturile cu un șut sub transversală (83). Reușita lui Wing din ultimul minut a contat doar pentru statistică.

Victorie la scor pentru Viitorul și calificare în optimile de finală, unde o așteaptă PSG, Dinamo Kiev, FC Barcelona, PSV Eindhoven, ȚSKA Moscova, Real Madrid, FC Porto sau Sevilla. Tragerea la sorți a partidelor va fi luni, 13 februarie. Optimile sunt programate pe 21 și 22 februarie, tot în manșă unică.

"Obiectivul nostru este să ajungem în finală. Nu ne temem nici de Barca, nici de Real. Am mai jucat cu ei și i-am învins!"
Nicolae Roșca, antrenor Viitorul U19

Viitorul - FC Copenhaga    4-2 (1-1)
Au marcat: Casap (30, 83), Cr. Ene (67), Fl. Coman (79) / Holse (33), Wing (90)

Viitorul: Tordai - Căpușă, Al. Băluță, V. Ghiță, Kilyen - A. Ciobanu, D. Dumitrescu, Casap - Cicâldău (66 Cr. Ene), Fl. Coman (87 Bobob), Mățan (75 M. Ene). Antrenor: N. Roşca

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.